Реклама / Ads
11| 8503 |25.11.2022 НОВИНИ

Даряват Николай Вълканов с орден „Стара планина“. А Илия Павлов посмъртно?

.
Илия Павлов и Николай Вълканов в онова време...
Николай Вълканов ще получи орден „Стара планина“. Това е най-висшето държавно отличие. Ще му го връчи, естествено, президентът Румен Радев. Вече бе направен опит на бизнесмена с професорска титла и милиони в банковите сметки да бъде закичен с този награден знак, но министри от предишно служебно правитество на Радев се обявиха против.
 

Някои от тези „объркани" хора са и в този служебен кабинет, но явно са си променили мнението.

 

Вълканов и от онези персони на т.нар. „преход“, за които повечето българи са чували истории, сравними със страховитите приказки на братя Грим. Той не просто е бил вице.-президент на Мултигруп, пред входа на сградата, която днес населява неговата „Минстрой холдинг“ бе застрелян създателя на първата бизнес империя (според съвременната митология с „червени“ куфарчета) на Илия Павлов.

 

Вълканов е известен и с топлите си отношения – приятелски и бизес такива с Ахмед Доган. Притежава милиони, името му е замесвано в скандали и сделки, предизвикали съмнения за какво ли не. В политическите и някои бизнес среди обаче той има влияние и получава в замяна ласкави комплименти и почит. Повечето са 100-процентово лицемерие, но в тези среди е така. И вълчанов е наясно, но се натиска втора година да получи висшия орден. Което, честно казано, сваля стойността на отличието драстично.

 

И за какво му е на милионера да му закачат на ревера отличието? Ще си повярва, че е наистина дал толкова много на България и е заслужил наградата? Естествено, че не.

Орденът му трябва, за да покаже сила и мощ, да знаят останалите, че върхът в държавата му се подчинява. Всички думи на благодарност, които ще се изрекат по време на церемонията, ще са клише без грам съдържание.

 

Вълканов има всичко по стандартите на българския фалшив елит. Няма си само орден „Стара планина“.

 

Е, приятелят му Румен Радев ще поправи тази несправедливост.

Любопитно е в тази връзка да се запитаме, щом заместници на Илия Павлов заслужават ордени и признателността на нацията, каква награда би била подходяща за основателя на Мулти, ако беше жив? А защо да не му я дадат посмъртно? Много негови кадри са в управлението на държавата и до днес…

 

Йоан Златоуст в словото си за Великия четвъртък казва: „Най-трудно е да бъдеш добър по принуда, да възнасяш нещо, което не е в душата ти".

 

Всъщност Илия Павлов много би се смял на гледката „Радев връчва ордена на Вълканов“. Защото отлично знае какви са заслугите на неговия някогашен зам към България...

 

Емил Азар

 

П.П. Чувал съм, че г-н Николай Вълканов бил много докачлив. И за да не се обиди на горните редове, ще възкликна: Слава! Слава на трудовите герои, съградили страната такава, каквато  я виждаме и чувстваме днес! Да са им честити ордените и милионите, изкарани с пот на челото! Не е ирония, не.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 4653 |22.11.2022 Николай Радулов: Този, който отговаря за неприкосновеността на границата, е попаднал в сянка . 5| 5532 |22.11.2022 Николай Василев: Щом няма да има правителство, защо се бавят изборите!? . 5| 3342 |21.11.2022 Николай Василев: Ако партиите за пореден път няма да правят правителство по-добре да ходим на избори . 10| 3733 |16.11.2022 Николай Кръстев: Всички внимават с реакцията. Това е тест за дипломацията. Ракетата може да е изстреляна от всякъде

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads