Реклама / Ads
58| 12970 |07.03.2021 НОВИНИ

Безсмъртните, помните ли Илия Павлов? На 7 март го убиха

.
Илия Павлов с баща си Павел Найденов
Помните ли Илия Павлов и Мултигруп? Той беше първият, който върху начеващата демокрация изгради бизнес империя. Не сам. Помагаха му много кадърни хора, но и ченгета от Държавна сигурност. Симпатичният борец, начетен доста повече от някои свои колеги, успя да обедини интереси, фирми и хора, които немалко време доминираха в икономическия, обществения и дори в политическия живот.
 

Илия Павлов бе застрелян с един изстрел на 7 март 2003 г. пред офиса на групировката на бул. Г.М. Димитров“ в София. Най-могъщият човек, за какъвто бе смятан Павлов от мнозина бе заличен от живота от няколгограмово парче желязо. Милионите, имотите, фирмите, влиянието – всичко изчезна за един миг.

 

Чувал съм да сравняват Делян Пеевски с Илия Павлов. Също някои други олигарси. Той все пак беше първият. Ако има нещо общо между тях това са хората от службите като техен гръб, както и връзките с властта. Общ е един от бащите на прохождащия тогава и укрепналия сега олигархично-мафиотски модел Ахмед Доган.

 

Но има и съществени разлики. Илия имаше проблеми с Иван Костов като премиер, с прокуратурата и службите. Павлов също така не изгради медийна империя, както Пеевски, Борисов и неколцина техни верни авери. Нито държеше в ръцете си държавното обвинение, както отново Пеевски и Борисов.

 

Бащата на Илия Павлов – Павел Найденов неведнъж е казвал: Когато Илийчо се въздигна и помисли, че всичко е в ръцете му, разбрах, че е въпрос на време да му се случи това, което се случи…

 

На 7 март преди 18 години стрелец изпълни „мокра“ поръчка. Нищо не е разкрито и до днес.

 

Политици и олигарси у нас се мислят за безсмъртни, а не знаят какво да направят през следващите няколко часа.

 

Фрог нюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 79| 30846 |06.03.2021 Илиян Василев: Живеем във виц - Антон Тодоров и Харизанов ”разобличават” американски сенатори в корупция . 5| 6875 |28.02.2021 Илияна Йотова: Всеки ни казваше “Иди се разбери с Бойко”. Е, това няма как да стане . 0| 4252 |25.02.2021 Илияна Йотова: Децата ни да не мрат в шахти, това за мен означава смяна на модела . 4| 5909 |23.02.2021 Илиян Василев: Колкото повече ББ лъже, толкова повече изборите са наблизо

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads