Реклама / Ads
0| 3740 |21.10.2016 НОВИНИ

Държавата отпуска 631 000 лв. на Станка Златева за зала по борба

.
Станка Златева
Министерството на младежта и спорта ще отпусне 631 000 лв. за изграждане на първи етап на спортна зала по борба в Сливен по проект на клуба на Станка Златева. Това обяви на официалната пресконференция министърът на младежта и спорта Красен Кралев.
 

По проект залата ще бъде изградена в парк „Юнак“ в Сливен и ще се използва за тренировъчна дейност по борба. Общата застроена площ на съоръжението е 1250 кв.м. В него ще има два тепиха със зона за изчакващи спортисти и треньорска ложа. Ще бъдат изградени тренировъчни съблекални за мъже и жени, складови помещения за спортния инвентар, както и треньорски офиси и санитарни възли.

 

Новата спортна зала ще допринесе за популяризирането на борбата и ще даде възможност на повече деца и младежи да тренират този спорт. Също така тя ще бъде подходяща за провеждането на подготвителни лагери на националните отбори за кадетки и девойки.

 

Освен това в нея ще могат да се организират и администрират състезания, семинари и спортни срещи. Съвместно с училищата ще бъде подпомогнато развитието на училищния спорт и откриването на талантливи млади спортисти.

 

"След изграждането на големи спортни зали като "Арена Армеец", "Колодрума", "Булстрад Арена", "Арена Бургас", които са на много високо европейско ниво, политиката ни е насочена към реконструкцията на съществуващите съоръжения и към изграждане на по-малки тренировъчни зали", каза министър Красен Кралев.

 

"В момента имаме дефицит при залите за подготовка, затова с огромно удоволствие подкрепихме проекта на Станка Златева. Надяваме се по този начин да върнем старата слава на българската борба", допълни той, цитиран от БТВ.

 

По думите на Кралев новата зала е в плановете на федерацията по борба за реформа в спорта и ще бъде един от 6-те национални центрове, в които ще се провежда подготовка и състезания от вътрешния календар.

 

"Благодаря на министерството, че подкрепи проекта за изграждане на нова зала по борба и на Община Сливен, че предостави терен, защото без тази помощ проектът нямаше да се осъществи", каза сребърната медалистка от олимпийските игри в Лондон .

 

Министерство на младежта и спорта открива процедура за възлагане на обществена поръчка „публично състезание“ за избор на изпълнител за изграждането на залата по борба. Тя ще бъде обявена в началото на следващата седмица.

 

Това не е първата голяма инвестиция от спортното министерство в Сливен. През 2011 г. ММС отпусна средства в размер на 222 000 лв. за реконструкция на покритата лекоатлетическа писта в Спортен комплекс „Сливен”, а през 2015 г. 93 000 лв. за газификация на същата зала. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3859 |09.10.2016 Държавата харчи по 15 млн. лв. на ден . 0| 4029 |04.10.2016 Плевнелиев: Президентът не управлява, но представлява държавата . 1| 4206 |04.10.2016 КФН отказва пари от държавата . 7| 4688 |30.09.2016 Нинова към ГЕРБ: Крадете от храната на децата, съсипахте държавата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads