Реклама / Ads
4| 3183 |17.06.2021 НОВИНИ

Държавата заговори за спиране на кранчето на „Берое“

.
Бойко Борисов
Служебният министър на енергетиката Андрей Живков заговори за спиране на държавната издръжка на ”Берое”. Той предлага първодивизионният футболен клуб да бъде лишен от основния си източник на финансиране - държавното дружество ”ТЕЦ Марица-изток 2”. Живков не вижда основателна причина държавно дружество с големи загуби да финансира футболен клуб. Издръжката му бе поета от ”ТЕЦ Марица-изток 2” през септември 2011 г. по заръка на тогавашния премиер Бойко Борисов.
 

"Има дружества, които са на загуба и не могат да си позволят да издържат футболни клубове... Не виждам основателна причина да се финансира отбор, при условие, че дружеството е на милиони загуба. Издръжката на "Берое" струва 5-6 милиона лева годишно", заяви министърът.

 

"Дружеството трябва да реши, ние като министерство не можем да продаваме нищо", уточни все пак той.

 

При този очакван развой се очертават много тежки времена за "Берое", откъдето разчитаха най-вече на средствата от държавното предприятие в последните 10 години.

 

Издръжката на старозагорския клуб бе поета от "ТЕЦ Марица-изток 2" през септември 2011 г. по заръка на тогавашния премиер Бойко Борисов. Тогава на предизборно събитие на 16 септември в града той обяви: "От вчера знаете, че ТЕЦ Марица Изток 2 пое инициативата да се грижи за отбора". При това Борисов бе дарен с фланелка на отбора.

 

Идването на новия собственик бе последвано от силни години за тима. През 2013 г. "Берое" спечели Купата и Суперкупата на страната, а през 2015 г. завърши на второ място в "А".

 

През годините от различни страни имаше критики, че "Берое" е на държавна издръжка, но и при трите различни правителства, които ръководеше Бойко Борисов, това финансиране не бе поставено под въпрос.

 

През последната кампания "Берое" привлече много чужденци и започна добре, но последваха слаби резултати, което пък доведе до раздяла с треньора Димитър Димитров-Херо.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 13440 |17.06.2021 Държавата е купила на Гешев мултитемпературен охладител за вино за 3249 лв . 3| 3067 |15.06.2021 Дискусия за „Държавата и медиите“ организира Министерството на културата . 1| 3942 |15.06.2021 Любомир Стефанов: Налице e усещането, че изборите се обезсмислят, а държавата е „открадната, купена, пробита“ . 7| 4660 |14.06.2021 Ревизоро заговори за шуробаджанащина в МОСВ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads