Реклама / Ads
1| 2420 |04.07.2024 НОВИНИ

Държавната агенция за закрила на детето се сезира за райския газ пред бебето в Созопол

.
Източник: Facebook
Държавната агенция за закрила на детето се сезира във връзка с публикации в медиите и социалните мрежи, свързани със снимка, на която по непотвърдена информация родители употребяват т.нар. балони с райски газ в присъствието на бебето си.
 

Информация за случая е подадена към ДАЗД и през официалната интернет страница на Агенцията, чрез опцията "Подай сигнал“, предаде Фокус.

 

Своевременно Държавната агенция за закрила на детето е сезирала и е изпратила писма с искане за предоставяне на информация и предприемане на действия по компетентност към Дирекция "Социално подпомагане“ – Пловдив, Районно управление към МВР – Созопол, до Регионална здравна инспекция – Бургас и до кмета на община Созопол.

Припомняме, че съгласно Закона за закрила на детето всеки човек, на когото стане известно, че дете се нуждае от закрила, е длъжен незабавно да уведоми дирекция "Социално подпомагане“, Държавната агенция за закрила на детето или Министерството на вътрешните работи. Същото задължение има и всяко лице, на което това е станало известно във връзка с упражняваната от него професия или дейност, дори и ако то е обвързано с професионална тайна.

 

Най-бързата възможност за подаване на сигнал е чрез обаждане на Националната телефонна линия за деца 116 111. Тя работи денонощно, без почивен ден и е безплатна. При подаване на сигнал за дете в риск операторите на телефон 116 111 незабавно сезират органите за закрила на детето за проучване и предприемане на мерки и действия за защита.

 

Сигнал за дете в риск може да се подаде и на официалната електронна поща на ДАЗД:

 

sacp@sacp.government.bg, както и на сайта на Агенцията чрез бутона "Подай сигнал“. Всеки гражданин може да подаде информация и да бъде консултиран и на място в Държавната агенция за закрила на детето в София и в регионалните структури.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 2350 |04.07.2024 19-годишният Адриан Антонов, прегазил Ани и Явор, ще лежи 6 години зад решетките . 6| 2898 |04.07.2024 "Евреите са част от нас": Германският президент призова хората да се борят срещу нарастващия антисемитизъм . 13| 2651 |04.07.2024 „Величие”: Призоваваме г-н Николай Марков да освободи поста на председател на парламентарната ни група . 7| 2316 |04.07.2024 Проф. Димитър Вацов: Не е изключено ГЕРБ да инициира разговор за промяна на изборната система

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads