Реклама / Ads
20| 6231 |20.07.2020 НОВИНИ

Във вторник гласуват вота на недоверие, дебатите продължиха два часа

.
Парламентът ще гласува вота на недоверие на 21 юли, вторник, от 11.30 часа, обяви Цвета Караянчева. Дебатите бяха кратки и продължиха около 2 часа.
 

Дебатът започна без премиера Бойко Борисов. Припомняме ви, че Борисов е в Брюксел в момента.

 

От залата в самото начало отсъстваха и тримата министри Владислав Горанов, Емил Караниколов и Младен Маринов, чиито оставки първо бяха поискани от премиера, а по-късно, след разговор с коалиционния партньор, отложени. Малко по-късно на място дойде и Емил Караниколов, министър на икономиката, за да подкрепи кабинета.

Очаква се вотът на недоверие да не мине, защото ще бъде подкрепен само от БСП и ДПС, които нямат необходимия брой депутати.

 

Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви: "Корупцията е заложена в законите умишлено, внасят се лобистки закони, които защитават частни интереси: Законът за енергетиката, Законът концесиите, за водите, Законът за приватизацията и следприватизационен контрол и много други. За 4 години Министерски съвет е внесъл 217 законопроекта, а депутатите на ГЕРБ и ОП между първо и второ четене или преходни и заключителни разпоредби - 277. Законодателството е хаотично и служи само за показаност и уж взети мерки за борба с корупцията. От 2017 досега управляващите са внесли 12 законопроекта, касаещи борбата с корупцията, всеки от тях - противоречащ на другия, за да демонстрират показност и замажат очите на хората, да покажат, че се броят с корупцията, която сами залагат в законите", допълни тя.

 

Александър Нанков контрира: "Категорично се противопоставям цялата власт да бъде дадена на един комплексиран човек – на президента Радев. За 4 години той успя да постигне немислимото и да разруши всеки един мост между институциите, между политическите лидери. Този човек не трябва да бъде човек, овластен с толкова много власт. Човек, изпълнен с омраза, на който в очите му е изписана една дума – "реваншизъм", защото някой му е разрушил комфорта", допълни той.

 

Председателят на ВМРО Искрен Веселинов заяви, че всички членове на "Обединени патриоти" ще гласуват против внесения вот на недоверие.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 44| 4596 |12.07.2020 Нинова: ГЕРБ счупи държавата. Подкрепете ни мирно пред НС докато дебатираме вота на недоверие в сряда . 6| 4123 |09.07.2020 Депутати гласуват задължителната предучилищна за 4-годишните . 5| 6327 |05.07.2020 Полицейски шеф загина в катастрофа. Съпругата и синът му се борят за живота си . 6| 5397 |03.07.2020 Кандидатите за новия състав на КЕВР - на изслушване във вторник. Кои са предложенията?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads