Реклама / Ads
44| 4576 |12.07.2020 НОВИНИ

Нинова: ГЕРБ счупи държавата. Подкрепете ни мирно пред НС докато дебатираме вота на недоверие в сряда

.
Корнелия Нинова Източник: БГНЕС
Недопустими внушения направи вчера ГЕРБ. Държавата е счупена от управляващите. В сряда внасяме вот на недоверие в Народното събрание. Призовавам всички без оглед на партийните им симпатии гражданите да ни подкрепят пред парламента докато този вот на недоверие се дебатира.
 

Това заяви в свое изявление днес лидерът на левицата Корнелия Нинова.

 

"Вчела изплашен и вцепенен от недоволството в цялата страна, премиерът направи недопустими внушения, включително и за БСП. Първо - десетките хиляди протестиращи българи, които са на различна възраст, с различни професии и политически убеждения, не са платени провокатори, а почтени хора, които искат справедливост. Второ - Борисов 10 години управлява със страх и репресии. Вчера внуши, че ще запалят сградата на бившия партиен дом, че БСП ще счупи държавата. Няма да търпим това", отсече Нинова.

 

Тя бе категорична - държавата вече е счупена от ГЕРБ и присъдружните им партии.

 

"Многократно погазиха Конституцията и законите. Заличиха разделението на властите. Обезсилиха институциите. Управляваха като мафиотско-олигархичен кръг. Доведоха ни до първо място по бедност и корупция и последно по свобода. Случилото се в Президентството беше капката, която преля чашата", посочи още лидерът на левицата.

 

По думите й истинската причина за избухналото гражданско недоволство е "пагубното управление във всички сфери на обществения живот".

 

"Трябва да има край на този управленски модел. Призовавам нашите членове и симпатизанти да организират, подкрепят и да се включват в протестите в цялата страна. Този модел може да се смени по два начина - под обществен натиск и с вот на недоверие. Ще успеем заедно и ще сме по-силни, ако ги съчетаем в едно. В сряда внасяме вот на недоверие. Призовавам всички без оглед на партийните им симпатии гражданите да ни подкрепят пред парламента докато този вот на недоверие се дебатира. Мирно, спокойно, без ексцесии. ГЕРБ счупиха държавата. Единственият начин това да спре е оставка на правителството и градеж отново", посочи още Нинова.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 6468 |11.07.2020 Разказ от снощния протест: Убеждавам се, че ГЕРБ няма да се посвени да използва всички възможни лостове, за да си осигури подкрепа . 15| 5478 |11.07.2020 Цветанов: Митингът на ГЕРБ вчера беше организиран . 10| 5268 |11.07.2020 Румяна Ченалова: На днешния брифинг ГЕРБ показа неовладяем страх . 19| 6470 |11.07.2020 Петър Бояджиев: Най-креслива на митинга на ГЕРБ беше тази, дето нарекоха проста кърджалийска п..ка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads