Реклама / Ads
2| 3607 |17.06.2016 НОВИНИ

Декларация за АЕЦ ”Белене” скара ГЕРБ и БСП

.
АЕЦ ”Белене”
ГЕРБ и БСП влязоха в разгорещен спор заради арбитража за втората атомна централа. Пръв депутатът от БСП Таско Ерменков прочете декларация, свързана с АЕЦ ”Белене”, с която нажежи обстановката в парламента до червено. Той заяви, че България е по-бедна с над един милиард лева заради решението на арбитражния съд и обвини правителството на Борисов в наглост.
 
„Осъдени да плащаме 350 000 ежедневна лихва до изплащане на цялата сума. Това е заради недалновидната политика на кабинета Борисов. Това управление води държавата към катастрофа“, категоричен бе Ерменков.

Според него, ако ГЕРБ останели на власт февруари 2013, щяло да им се стори като "розов детски сън". Депутатът изтъкна, че е време за предсрочни избори, ако искат да запазят поне малкото останало в България.

Делян Добрев от ГЕРБ побърза да отвърне на удара, като обвини БСП в недалновидна политика. Той бе категоричен, че проектът за втората централа бил измислен и нямало нужда от него за страната ни.

„Именно БСП обрекоха страната да плаща пари за ненужен проект. Договор за "Белене" няма, договор за централа няма“, подчерта Добрев. Депутатът от БСП Румен Гечев реагира доста бурно от място си, което накара и председателят на парламента Цецка Цачева да го призове да се успокои.

Добрев изтъкна договора с „Газпром“ за доставка на газ, който също бил неизгоден и обвини БСП, а не Иван Костов, за цените на тока от американските централи. Това пак разгневи червените, което накара Цачева отново се намеси, за да успокои обстановката.

„Някаква неестествената възбуда е обхванала БСП“, коментира председателят на парламента.

Ерменков отново поиска думата, за да се оплаче, че се почувствал обиден от ГЕРБ. „Когато сте болни, ви се вдига температурата“, обърна се към ГЕРБ той.

Това накара Добрев също се засегне и призова, "който е болен, да се обърне към парламентарния лекар".

Патриотът Димитър Байрактаров също не пропусна да вземе думата, като поиска да не се допуска говорилня в залата. Той също бил обиден от дебата. „Надянахте ни един енергиен шлем, сега пак ни го нахлузихте“, обърна се към столетницата Байрактаров.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 4329 |17.06.2016 Делян Добрев: Плащаме сметката на Овчаров за ”Белене” . 30| 8227 |17.06.2016 Овчаров нападна Борисов и Добрев за АЕЦ ”Белене” . 15| 6483 |16.06.2016 Жорж Ганчев: България ще бъде осъдена и за КТБ, както за АЕЦ ”Белене” . 11| 4088 |16.06.2016 Стойнев: Плащаме 1,1 млрд. лв. за ”Белене”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads