Реклама / Ads
0| 3535 |17.10.2018 НОВИНИ

Делото за ликвидация на ”Олимпик” продължава следващия петък

.
Фалитът на дружеството остави около 200 хил. българи без застраховки на автомобилите.
Решаването на казуса засяга над 200 хиляди български клиенти на ”Олимпик”. Днес в съда имаше възражения срещу самото обявяване на дружеството в ликвидация.
 

В съдебната зала днес присъстваха представители на застрахователния надзор на Кипър, Гаранционния фонд, българското посолство, както и кипърският адвокат, упълномощен за наблюдател на процеса от името на гаранционния фонд на България.

 

Второто заседание за обявяване на застрахователната компания "Олимпик" в ликвидация днес в окръжния съд в Никозия започна гледане по същество на делото с възражения. Тяхното включване ще забави още решаването на казуса, който засяга над 200 хиляди български клиенти на "Олимпик", съобщава БНР.


На днешното заседание компанията "Експрес-гараж" ООД от Лимасол има възражения по два пункта - тя е против продължаване на самата процедура за обявяване на дружеството в ликвидация, както и срещу назначаването на сегашния временен ликвидатор Павлос Накузи за постоянен ликвидатор, обяви неин адвокат в съда днес.


Съдия Ангелос Давид даде едноседмичен срок до 24.10. за внасяне на самото възражение в съда. Следващото заседание по делото бе насрочено за 26.10.

 

От бТВ съобщиха, че разполагат с документ от местната Сметна палата, който сочи, че още през 2015 г. одиторите са предупредили застрахователния надзор в Кипър, че "Олимпик" може да се изправи пред сериозни финансови проблеми.

 

На първото заседание по делото бе представена номинацията за постоянен ликвидатор на компанията. Предложението е на най-големия кредитор – кипърския Гаранционен фонд, и е за Павлос Накузи, сегашен временен ликвидатор. Срещу кандидатурата му не е имало възражения, тя се приема от Застрахователния надзор и се очаква той официално да бъде назначен от съда на днешното заседание.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4708 |17.10.2018 Съдът в Кипър ще заседава за фалита на застрахователя ”Олимпик”, българи са в очакване . 1| 3879 |15.10.2018 КПКОНПИ ще дава обяснения по делото на Лозан Панов в петък . 0| 3540 |09.10.2018 Отложиха делото срещу бившия шеф на Фонд ”Научни изследвания” . 1| 3577 |08.10.2018 Делото срещу Десислава Иванчева тръгна по същество

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads