Реклама / Ads
0| 3743 |23.08.2019 НОВИНИ

Обявиха ликвидацията на застрахователят ”Олимпик” в България

.
Застрахователна компания ”Олимпик”
Решението за откриване на производство по ликвидация на „Olympic Insurance Co. Ltd“, кипърското дружество, което извършваше дейност на територията на Република България чрез „Застрахователна компания Олимпик - клон България”, е публикувано в официалния вестник на Република Кипър, съобщават от Комисията за финансов надзор /КФН/.

В официалния вестник на Република Кипър вече е публикувано решението на Районния съд на Никозия, с което се открива производството по ликвидация на застрахователна компания „Олимпик“.

 

Дружеството е лицензирано по законите на Република Кипър да извършва застрахователна дейност, като за надзора на дейността му отговорна институция е Надзорният орган върху застраховането на Република Кипър. По силата на правото на Европейския съюз, дружеството извършваше застрахователна дейност посредством „свободата на установяване“ на територията на Република България чрез своя клон „Застрахователна компания Олимпик - клон България” КЧТ. Като неразделна част от фирмата този клон също така подлежи на надзор от надзорния орган на държавата, в която е седалището на фирмата, тоест в конкретния случай - в Кипър.

 

Като процедура производството по ликвидация на застрахователна компания „Олимпик“ се урежда изцяло съгласно националното право на Република Кипър и е в изключителните правомощия на назначените ликвидатори от кипърския съд. Надзорните органи на другите държави членки в Европейския съюз, каквато е и България, нямат правомощия или друга правна възможност за пряка намеса в производството по ликвидацията на кипърския застраховател.

 

Комисията за финансов надзор се ангажира да поддържа активна комуникация с Кипърския надзор, за да може да съдейства за разрешаване на възникващите въпроси, относно защитата на засегнатите лица в България, съобщават от КФН.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4732 |11.08.2019 Обявиха най-богатите семейства в света . 14| 9699 |21.07.2019 Официално: НАП обявиха какви данни са изтекли . 0| 4317 |20.07.2019 Обявиха максимално равнище на терористична заплаха в Рим . 0| 3912 |11.07.2019 Обявиха първото класиране на учениците за прием в гимназиите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads