Реклама / Ads
8| 8105 |22.10.2010 НОВИНИ

Делото срещу Баретата пред провал заради педофил?

.
МВР спипа група, която разпространявала в интернет порно филми с непълнолетни в операция "Педофилите". Сред арестуваните има съдебен заседател по делото "Златко Баретата", съобщи министър Цветан Цветанов, което можело да върнепроцеса в самото му начало.
 

Името му е Петър Георгиев, който е встъпил като съдебен заседател, след като бил определен за резервен, а предшественикът му се наложило да бъде отстранен заради коментари по хода на делото. Адвокати коментираха в Съдебната палата, че ако на арестувания съдебен заседател бъдат повдигнати обвинения, те ще поискат неговия отвод, което ще доведе до започване на делото от самото начало.

„Това е специализирана полицейска операция с немските ни партньори и ГДБОП по предотвратяването на в разпространяването в интернет пространството на филми свързани с детска порнография за деца 6,7 и 8 годишни, посочи министър Цветанов. Той уточни, че в момента има 5 адреса в София - Красна поляна, Младост, Люлин, Овча Купел и Дървеница, където на домашните адреси са иззети над 200 филма с подобно съдържание. „В момента продължават обиските в два адреса, един в Плевен, един в Пловдив. Това, което е, че е свързано с нещо, което е свързано с нещо изключително неприятно и смятам, че със широк отзвук, хора, които въобще не трябва да бъдат на свобода”, смята министърът.

Той обяви, че има задържани петима човека и се работи с колегите от Германия, и всичко, което в момента се проверява по адресите във връзка с обмена на оперативна информация, което е проследено от колегите в сайтовете по обмена на филми с подобно съдържание. „В момента колегите все още са на съответните адреси в момента в който приключат с претърсванията и изземванията на по-късен етап могат да разширят действията си” каза Цветан Цветанов и добави, че всичко това се съгласува с немските партньори. По думите му, и в Германия също тече паралелно, но разпространителите на филмите са предимно в България.

Frognews.bg
припомня, че срещу Баретата е повдигнато обвинение за ръководене на организирана престъпна група с цел трафик на наркотици и подготовка на няколко убийства. Преди да бъде арестуван, Баретата обвини конкурента си Димитър Вучев – Демби, че го е натопил. Впоследствие Демби заяви, че Баретата стои зад убийствата на Никола Иванов – Бобъра и Георги Нацев, както и зад стрелбата срещу покойния Антон Милтенов–Клюна и Радослав Велков.

Кадри от пресцентъра на МВР (18+)
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5814 |21.10.2010 Македония ни мотае по делото "Илинден" . 27| 12068 |21.10.2010 Пишеш срещу гейове, влизаш в затвора . 5| 5337 |20.10.2010 500 студенти на протест срещу дървената ваканция в СУ . 0| 5448 |20.10.2010 Фалстарт на делото срещу екс министър Николай Цонев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads