Реклама / Ads
11| 7426 |02.11.2021 НОВИНИ

„Делта гард“ съди и бившия шеф на гранична полиция Валери Григоров заради интервю във Фрог нюз

.
Митко Каратиста, Минчо Спасов, Илиян Василев и Валери Григоров
„Делта гард“ съди бившия шеф на гранична полиция Валери Григоров заради негово интервю във Фрог нюз, дадено по време на миналогодишните протести. Припомняме ви, че охранителната фирма нашумя покрай скандалното разследване „Осемте джуджета“ на АКФ, където става ясно, че съдружникът Димитър Спасов – Митко Каратиста е в много близки отношения със сочения за лобист на спецпрокуратурата Петьо Петров - Пепи Еврото.
 

Съдебният иск на „Делта гард“ срещу Валери Григоров е за 10 000 лева. Фирмата се е почувствала засегната от признанието му пред медията ни, че „“Делта гард“ готви грандиозна провокация на протеста, като праща пет автобуса с охранители“. Като бивш служител на МВР, за да предотврати евентуално напрежение и ексцесии, Григоров пуска сигнал и до столична полиция. Фрог също се свърза в този момент с високопоставен представител на СДВР по този повод. Софийският районен съд е счел исковата молба за допустима и дава ход на процеса. От нея  става ясно, че фирмата на Каратиста се е почувствала с накърнен авторитет и е  претърпяла финансови загуби.  Първото заседание е отложено за 15-ти ноември.

 

„Нямам от какво да се притеснявам. Преди няколко дни видяхме и какъв е крайният резултат“, каза лаконично пред екипа ни Валери Григоров, вероятно намеквайки за това, че МВР започна процедура по отнема лиценза на „Делта гард“. Според вътрешното ведомство стъпката е предприета заради това, че един от съдружниците на фирмата е подведен под наказателна отговорност.

 

Адвокат на Григоров е Минчо Спасов. Само преди месец той спечели друго дело, което същата „Делта гард“ бе завела срещу него пак за изказвания. „Делото на „Делта гард“ срещу Григоров е едно от поредицата, които фирмата заведе, за да опровергае връзката си със специализираната прокуратурата и противодействието на протестите.  Засега „Делта гард“ губят с  2 на 0“, коментира адвокатът. Митко Каратиста със завидна лекота загуби съдебна сага, която започна срещу  бившия посланик в Москва и анализатор Илиян Василев. През юни  т. г. съдът по категоричен начин заяви, че няма нищо обидно в репликата му: "BИC и CИK ниĸъдe нe ca cи oтивaли, тe ca тyĸ и ceгa caмo имeнaтa ca дpyги". Така Каратиста не успя да се докопа до петте хиляди лева, които поиска от Василев заради  “ypoнвaнe нa дoбpoтo имe, aвтopитeтa и peпyтaциятa oт ĸлeвeтничecĸи твъpдeния”.    

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4239 |24.10.2021 Напусна ни бившият шеф на БНТ Кирил Гоцев . 16| 4124 |23.10.2021 Новият „Делта плюс” вариант на COVID може да е по-заразен . 1| 3258 |28.09.2021 100% доминация на „Делта“ варианта на COVID-19 у нас . 6| 4482 |13.08.2021 Бившият зам.-министър Александър Николов: Не знам дали съм уволнен заради номинацията за министър на ИТН

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads