Реклама / Ads
0| 3256 |24.08.2022 НОВИНИ

Демерджиев за ареста на Борисов: Съдът твърди, че няма нито едно годно доказателство

.
Иван Демерджиев Източник: стопкадър, БНТ
Нямам достъп до материалите за задържането на Бойко Борисов, защото са в съда. Запознах се със съдебния акт. В него ясно е посочено, че е пристъпено към ареста на Бойко Борисов без да има събрано нито едно годно доказателство. При липса на доказателства, такива действия не би следвало да се извършват. И след като са извършени, нормално е да се търпят санкции. Нямам никакво отношение към този арест и не мога да го коментирам.
 

Това заяви пред Националната телевизия служебният вътрешен министър Иван Демерджиев.

 

„Ако аз извършвах ареста, уверявам ви, че щеше да бъде подкрепен с годни доказателства. Към този конкретен арест нямам никакво отношение, нямам и оперативна информация , защото тогава не съм бил в МВР. Нямам никакво основание да се съмнявам в коректността на съдебния акт“, обясни той.

 

„В първите дни, аз бях убеден, че МВР е действало правилно. В течение на времето стана ясно, че годни доказателства не са били събрани и се е пристъпило в аванс към този арест“, уточни Демерджиев.

 

„Към днешна дата, че има превишени правомощия от МВР при ареста на Борисов не ми е докладван. Ако има, най-внимателно ще проверя всички материали и много бързо обществеността ще получи отговор на въпроса има ли данни за превишаване“, увери вътрешният министър и допълни: „Не бих правил паралел със случая с АМ „Хемус“.

 

„По делото „Хемус“ има установени нарушения. Установени са тегления от 60 млн. лева, изтеглени на каса, при изключително странни обстоятелства. Това няма да е медиен фойерверк. Работеше се активно от СДВР по случая и има две започнали досъдебни производства. Вярваме, че ще се разкрият още свързани случаи във връзка с изграждането на АМ „Хемус“. По тези досъдебни производства имаше откровен саботаж от страна на Прокуратурата. Свидетелите са искали да разкрият схемата, но понеже Прокуратурата е отказала, те са се разколебали. Случаят „Хемус“ можеше вече да е разплетен. Надявам се да има привлечени под отговорност и други хора. В рамките на разследването има случаи за незаконно разходване на средства, пране на пари, авансово усвоени над 1,2 млрд. лева без да има строителни действия, влагани са пари в незаконно строителство и т.н.“, коментира още вътрешният министър.

 

Според него не трябва да се води война с прокуратурата.

 

„Аз смятам, че Иван Гешев не е подходящ за главен прокурор и съм се аргументирал, но това не ми пречи да изпълнявам правомощията си“, увери служебният МВР министър.

 

„Ако се натъкнем на саботаж в работата си, ще уведомим обществото и ще потърсим отговорност“, подчерта служебният вътрешен министър по повод евентуалния корпоративен вот.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2976 |24.08.2022 Борисов за ареста: Това е решение, взето по време на оргия с пици на кристали . 0| 2651 |22.08.2022 Пиян грък се прецака, даде 100 лева на катаджия и се озова в ареста . 0| 2718 |19.08.2022 Мъжът, спипан с над 100 кг. хероин, остава в ареста . 0| 2780 |18.08.2022 Шофьорът от злополучния рейс на АМ ”Тракия” остава в ареста

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads