Реклама / Ads
4| 3042 |24.08.2023 НОВИНИ

Демерджиев за отстраняването на Петър Тодоров: Tова, което наблюдаваме, е безпрецедентна чистка

.
Бившият вътрешен министър Иван Демерджиев Източник: Стопкадър: bTV
"Това, което наблюдаваме, е безпрецедентна чистка. Това е една саморазправа със системата от човек, който излиза от нея и единствените мотиви, които аз виждам, че това няма да е саморазправа само с главния секретар, тя ще продължи. Той беше директор на една от основните служби в МВР, която отговаря за редица проблеми, посочени в тези мотиви."
 

Това заяви пред bTV бившият вътрешен министър Иван Демерджиев във връзка със смяната на главния секретар на МВР.

 

„Единственото, което аз видях в аргументите за освобождаването на главния секретар на МВР, е опит да се предаде известно благоприличие на развитието на сценария от записите, които изтекоха още преди съставянето на този кабинет. Тогава в публичното пространство се завъртя, че трябвало да се сменят главния секретар на МВР, да се сменят ръководителите на службите и да правим избори с нашето МВР", отбеляза той.

 

Припомняме, че министър Калин Стоянов изпрати писмо до държавния глава с искане да бъде подписан указ за освобождаването на Петър Тодоров. Причините според министъра: смъртта на шестима полицаи, гафове в МВР, като изпускането на убиеца от Цалапица Рангел и необяснимото и до днес влизане на Ангел Христов от Братя Галеви в страната, който впоследствие почина тук.

 

Демерджиев обясни, че в МВР има механизми, но те се погазват от сегашният министър системно в последните два месеца. 

 

"Има дирекция инспекторат, която проверява определени сигнали. Тя излиза да със заключение. Правят се комплексни проверки и тогава на база на тези проверки се правят заключения кой носи отговорност за едно или за друго действие. Аз тук ще питам министър на вътрешните работи кой следи за хора от контингента на Ангел Христов, който се е намерил в България, дали това не е ГДБОП и дали именно ГДБОП не отговаря да се установят тези лица“, допълни той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4115 |24.08.2023 Петър Карабоев за смъртта на Пригожин: Има консенсус, че това е дело по лична заповед на Путин . 4| 2908 |23.08.2023 МС иска Петър Тодоров да напусне поста на главсек в МВР . 15| 3115 |21.08.2023 Иван Демерджиев: Сещам се за още хора, които може да последват съдбата на Алексей Петров . 4| 3606 |19.08.2023 Бившият зам.-вътрешен министър Хайтов: Обвързвам разстрела на Алексей Петров с убийството на Петър Христов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads