Реклама / Ads
0| 3648 |16.08.2022 НОВИНИ

„Демократична България” се регистрира самостоятелно за изборите. Йорданова допусна промени

.
Източник: БГНЕС
„Демократична България“ внесе 8888 подписа, с които се регистрира за участие в изборите, обяви бившият правосъден министър Надежда Йорданова, която е част от формацията.
 

По думите й България има нужда от широка обединение на партиите, представляващи протестиращите хора от лятото на 2020 г.

 

На въпрос защо не се явят заедно с „Продължаваме Промяната“, каквито заявки имаше, тя посочи, че хронограмата на изборите позволява до 27 август да се правят промени в рамките на вече регистрираните формации за участие.

 

 „Нашето желание за общо явяване е ясно заявено. На ход са колегите от „Продължаваме Промяната“. Имаме нужда от голямо обединение, което да представлява протестиращите от 2020 година. Отделната ни регистрация означава, че искаме ясен отговор от ПП“, обясни бившият правосъден министър Надежда Йорданова след подаването на документите.

 

Пред bTV бившият министър на електронното управление Божидар Божанов от „Демократична България“ заяви, че не е последният момент за коалиция на ДБ с ПП.

„Сега е последният момент за регистрация на участниците на изборите. След това има един период от може би седмица и половина, в който регистрираните участници могат да обявят коалиции, така че това не е последния момент за коалиция с „Продължаваме Промяната“, отбеляза той. 

 

Според него има шанс за коалиция: „Но въпросът е при колегите от ПП, които трябва да обсъдят със своите колективни органи и да вземат това решение. Ние сме направили нашето предложение, протегна ли сме ръка. Смятаме, че това е начинът да улесним следизборното уравнение именно слагайки един голям стабилен субект, който да носи стабилност“. По думите му от ПП още се двоумят за коалиция с тях. 

 

За „Демократична България“ би било добре, ако постигне мнозинство само с „Продължаваме Промяната“, категоричен е и Атанас Атанасов от ДБ.

 

„Коалиция на ДБ и ПП е по-добрият вариант за България, за да не се върне ГЕРБ на власт.  Хората очакват голям антикорупционен сбор, който да промени държавата. Въпреки това ние имаме готовност за самостоятелно явяване на изборите“, коментира пред Nova News Бонка Василева, председател на ДСБ-София и представител на „Демократична България“.

 

„Трябват ни повече народни представители, голямата дилемата е дали заедно с ДБ ще получим повече депутати или поотделно. Днес излиза едно от нашите социологични проучвания и ще дадем отговор. Не искаме да правим компромиси, какъвто беше ИТН“, каза от своя страна съпредседателят на ВОЛТ Настимир Ананиев. Според него ПП има много силен екип с конкретни теми, необременени, с прагматичен подход за решаване на проблемите.

 

„Утре изтича срокът за регистрация в ЦИК, след това има още десетина дни, в които да се добавят субекти в коалициите. Търсихме мнозинство за реформи, ИТН беше спяща клетка, която беше активирана в един момент, за да напусне коалицията. Вероятно, ако им бяха дадени 4 млрд., щяха да останат“, посочи той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2817 |15.08.2022 Манолова се регистрира за участие на изборите: Време е за истинска социална и лява партия . 0| 4139 |14.08.2022 Партия МИР се регистрира в ЦИК за предсрочните избори . 0| 2684 |10.08.2022 Нито една партия не се регистрира в първия ден, в който ЦИК приема документи за изборите . 0| 2712 |09.08.2022 СГС казва до две седмици дали ще регистрира партията на Стефан Янев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads