Реклама / Ads
0| 2312 |22.09.2024 НОВИНИ

Ден без автомобили в София

.
Източник: БГНЕС
Освен Денят на Независимостта днес е и Денят без автомобили. Това съобщават от Столична община.
 

На 22 септември по повод финала на Европейската седмица на мобилността София се включва в европейската инициатива "Ден без автомобили". Целта е гражданите да се движат пеша, да използват повече градски транспорт и/или алтернативно придвижване.

 

От 08.00 до 20.00 часа днес се забранява влизането на пътни превозни средства в зоната ограничена от: бул. "Тодор Александров", бул. "Кн. Ал. Дондуков" бул. "Васил Левски", ул. "Граф Игнатиев", ул. "Алабин", ул. "Позитано" и бул. "Христо Ботев". Движение ще има по граничните улици и булеварди на зоната, а в нея ще могат да навлизат автомобилите със специален режим на Спешната помощ, пожарната и полицията, градския транспорт, автомобили на живущите в района, както и тези обслужващи съгласуваните събития и тържествени церемонии. 

 




От 11.00 часа ще проведе и велошествието, като началото е на бул. "Ал. Стамболийски" пред храма "Св. Неделя". То ще премине по булевардите "Кн. Ал. Дондуков", "Васил Левски", "Патриарх Евтимий" и "Христо Ботев", като те ще бъдат временно затворени до преминаване на всички велосипедисти. В затворената зона на бул. "Ал. Стамболийски" ще има разнообразни събития, свързани с транспорта - трамваен симулатор, транспортна викторина от 14:00 часа, безплатно каране на електрически велосипеди и тротинетки, ЦГМ ще зарежда безплатни карти за ученици до 14 години, ще има открити уроци по йога, тайчи и зумба.

 

От 10:00 до 14:00 часа пък ще има велощафета. Организацията на движение за провеждане на велощафетата предвижда затваряне на централни улици, променя се и движението на част от градския транспорт. Тя ще тръгне от ул. "Ген. Йосиф В. Гурко" в частта между бул. "Васил Левски" и бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", без да се засяга бул. "Васил Левски" и ще протече по маршрут: ул. "Ген. Йосиф В. Гурко", бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", бул. "България", бул. "Пенчо Славейков", до бул. "Витоша".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 2945 |22.09.2024 Руските сили понасят средно около 1000 жертви на ден, вероятно по цялата фронтова линия в Украйна и Курска област . 0| 2464 |22.09.2024 Посрещаме астрономическата есен с топло време и без валежи . 6| 4916 |22.09.2024 Честваме 116 г. от обявяването на независимостта на България . 15| 2890 |21.09.2024 Откриха Октоберфест - кметът на Мюнхен отвори първата бъчва

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads