Реклама / Ads
35| 5259 |20.07.2020 НОВИНИ

Деница Сачева: Лицата от "Отровното трио" са аватар на провалени политици

.
Деница Сачева
Ако така нареченото "Отровно трио" е лидер на протестите, за нас няма съмнение, че те са аватари на провалени политици и на хората, които бягат от правосъдие. Никога не питате адвокат Хаджигенов защо е адвокат на жена осъдена за корупция - бившия кмет на район "Младост".
 

Това коментира пред bTV социалният министър Деница Сачева.

 

Тя отново заяви - министерски оставки в момента не стоят на дневен ред. Те ще бъдат обсъдени по време на коалиционен съвет след вота на недоверие утре.

 

"Хората, които твърдят, че искат правосъдие, това ли искат, или се опитват да бягат от него с помощта на политически акции? Не може да се говори по подобен начин... Идете си с мир, или ще бъде късно. Отправят се заплахи. Не можем да допускаме повече да валят подобни заплахи от ефира на национални медии. Противоконституционно е да се говори така “Идете си с мир, или…” или какво?", попита още Сачева.

 

Тя бе категорична - ако представителите на така нареченото "Отровно трио" са лидери на протестите, без съмнение е, че те са аватари на провалени политически фигури и хора, бягащи от правосъдието. Причината за думите и е фактът, че адв. Хаджигенов представлява бившата кметица на район "Младост" Десислава Иванчева.

 

"Ако някой има доказателства и е готов да ни повдигне обвинения, да се срещнем в съда. Не да стимулираме уличното правосъдие", посочи още Сачева.

 

Тя призова протестиращите да се разграничат от тези групи и младите хора, които искат по-добро бъдеще, да споделят визиите си.

 

"Не сме чули конкретни искания, освен тези за оставка. Можем да направим много повече за младите хора. Няма нито една визия за бъдещето. Очакваме конкретни искания. Искат се различни оставки. Какво следва след това? До редовните избори остават 7 месеца. С какво променят България, ако те са през декември? Социологическите проучвания отново сочат, че ГЕРБ ще бъде първа политическа сила. Оставка ще вкара страната в хаос и непрекъснати протести. По-добро няма да се случи в момента. Всеки един от нас е готов да си тръгне. Въпросът е кое е по-отговорното. Чака ни тежка зима", посочи Сачева.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3774 |20.07.2020 „Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата . 2| 4263 |17.07.2020 Осем души в ареста след вчерашните протести в столицата . 30| 6896 |16.07.2020 Манев: Събраха се на улицата комунисти. Гърневски: Излизането от задния вход на Борисов няма да се случи . 24| 6537 |13.07.2020 Деница Сачева категорична: Няма да има оставка. Плаши ни със зимата и безработицата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads