Реклама / Ads
17| 4200 |09.11.2020 НОВИНИ

Деница Сачева пак с опорка: Не подадохме оставка, защото не бягаме от отговорност

.
Деница Сачева
Социалният министър Деница Сачева не изневери на практиката си да лансира опорката на властта: „Не подадохме оставка, защото не бягаме от отговорност“. Пред БТВ тя повтори и другата мантра, че проектобюджет не е предизборен, а следизборен.
 

Ще действаме така, както трябва да се действа. Не се предвижда да има по-строги мерки, които са въведени. Има и регионален подход, където има по-голям процент заразени хора.

 

Има много тези дали трябва да се затварят училищата. Има помощ, която да се дава на родителите, когато трябва да са карантинирани. До момента над 100 са подадените молби. Ще видим какви са им нуждите. Има средства за нея-над 7 млн. са за тази година. Карантинираните деца не са толкова много. Мислим да вдигнем подоходния критерий, така, че повече хора да се възползват от тази помощ.

 

Този бюджет е следизборен. Ние изпълняваме това, което сме обещали. Ние не подадохме оставка, защото не бягаме от отговорност. Сега се доказва, че има нужда от по-отговорно поведение.

 

В момента обсъждаме мярка от 40 млн. лева за засегнати бизнеси от коронавируса. Това са заведения, спортни зали, фитнеси, училища. Ще финансираме около 80 процента от минималната работна заплата.

 

Този бюджет е за хората, социален е. Имат нужда хората да се подкрепят в криза. 600 млн. лева ще стигнат до бизнеса през различни оперативни програми. 300 млн за са мярката 60 на 40. Другите мерки са за подкрепа ликвидността на компаниите.

 

Ние сме изключително отговорни. Следващото правителство може да подкрепи други мерки или да изпълнява тези. 120 лева ваучери за пенсионерите  през април. От 1 юли ще се индексират пенсиите. Има ли друг освен нас, която да предлага мерки и решения. Тези, които искат да ни заменят,  показват управленска несъстоятелност.

 Бюджетът е щедър и с най-нисък дефицит. Много хора очакваха, че безработицата ще е двуцифрено число. А тя е 7 процента. Ние не предричаме апокалипсис.

 

Идеална пенсионна система е трудно да се направи. 1440 лева ще е максималната пенсия. Биха останали различни категории пенсионери, които ще останат без увеличение на пенсиите.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 5535 |02.11.2020 Сачева прехвърли топката на БАН за анализа на законодателството в ресора й . 22| 4462 |01.11.2020 Сачева: Ако някой използва колената си да мисли, не е проблем на кабинета. Мерките са написани с разум . 5| 4725 |26.10.2020 Майките от ”Системата ни убива” зоват Сачева да излезе и да повтори лъжите си пред тях . 38| 4457 |25.10.2020 Деница Сачева: Не подаваме оставка, защото се занимаваме с проблемите на хората

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads