Реклама / Ads
7| 3206 |24.03.2021 НОВИНИ

Предизборните харчове продължават

.
Източник: БГНЕС
Кабинетът и днес отпусна още милиони за засегнатите от пандемията. Предизборно се харчат милиони, въпреки че властта е категорична - какво предизборно има в това да помагаш на засегнатите от пандемията. Тези въпроси неведнъж са излизали от устата на министри, а най-често ги повтаря Деница Сачева.
 

Какво предизборно имало в това да се отпускат пари за пострадалите пенсионери, например, питала е неведнъж самата Сачева: 


“Мерките трябва да съществуват. Какво купуване на избори може да има, когато трябва да подкрепиш хората тук, сега, днес?”, заяви в началото на февруари социалният министър. 


И така - какво предизборно има, когато кабинетът “работи, работи, работи”, междувременно - харчи, харчи, харчи и купува, купува и купува избиратели? 


Този път 52 милиона ще бъдат разпределени за подпомагане на семействата с деца до 14-годишна възраст, които учат вкъщи заради ограничителните мерки и дистанционното обучение.Да не забравяме и детските градини и църквите.

 

Решението, разбира се, бе обявено от премиера Бойко Борисов. Същият, който е водач на листа, но остана на поста си. 


На практика регулаторите, пък и медиите останаха в шах след този ход. Хем държавник, хем кандидат-депутат. Хем владеем кризата, хем показваме какво вършим, хем даваме обещания. И тъй…

 

За какво дадоха пари?


С отпуснатите днес от кабинета финансови средства общата сума по тази мярка нараства до 73 милиона лева. С предходния трансфер на средства по мярката са подпомогнати над 41 000 семейства. Помощта се изплаща пропорционално за дните неплатен отпуск, като размерът за един месец е 650 лв. за семейства с 1 дете и 975 лв. за семейства с 2 и повече деца. 

 

Държавата решила да помогне и за преобразуването на бившия кожарски техникум в Ловеч в духовно-просветен център. Предложен бил безвъзмездно държавен имот и близо 880 хил. лева за реконструкция.

 

"Винаги сме помагали на вероизведанията у нас и ще продължим да го правим. Нашите опоненти са на друго мнение и смятат, че не е нужно да даваме средства за ремонт и строеж на храмове. Но за нас вярата е онова нещо, което ни крепи като народ и ни дава сили в тези нелеки времена", даже обяви Борисов.

 

Тезите си е повтарял и на всевъзможни обиколки из храмове и манастири в страната, докато целува ръце на свещеници.

 

Осигуряват се и близо 1.682 млн. лева за ремонт и изграждане на детски градини, ясли и училища. Предвижда са в рамките на три години да бъдат отпуснати общо 210 милиона лева по програмата. Сиреч - обещават.

 

Но това не е предизборно, нали? Защото, както каза Сачева "какво предизборно има, когато хората имат нужда тук, сега, веднага".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 3440 |11.03.2021 Експертите продължават да коментират дали има проблем с ваксината на ”АстраЗенека” . 1| 3388 |04.03.2021 След най-кървавият ден за Мианмар - протестите продължават . 2| 3444 |25.02.2021 Икономист: Харчовете на сляпо биха предизвикали сериозна икономическа и финансова криза . 6| 4052 |22.02.2021 229-ти ден на протест: Исканията за оставка на Борисов и Гешев продължават

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads