Реклама / Ads
14| 4075 |06.03.2020 НОВИНИ

Деница Сачева за сестрите: Търси се провокация, зад тях са политически опоненти

.
Деница Сачева
Търси се целенасочена провокация. Зад тях стоят политически опоненти и се търси медийно внимание. Това каза социалният министър Деница Сачева по НТВ по повод напрежението в партийния дом заради барикадиралите се сестри.
 

 По отношение на Закона за личната помощ Сачева обясни, че той трябва да бъде усъвършенстван.

 

,,Искания имат медицинските сестри, майките на деца с увреждания, пенсионерите, но ние не можем да излезем от бюджетните рамки'', категорична е министър Сачева.

,,Има майки, които искат единствено да получават пари, а има други, които искат да ползват социални услуги. За съжаление ние нямаме възможност да изграждаме качествени социални услуги, защото върви тежка пропаганда. Тази тема се отваря по чисто политически съображения.

 

Има много хора, които не могат да излязат на протест, разговарят с нас, казват ни какво искат, но се стига до подмяна по темата на хората с увреждания, представя се темата като шоу и политически пърформанс. Не можем да говорим по сериозните теми сериозно'', коментира още тя.

 

,,Законът за личната помощ няма да бъде премахнат, но трябва да бъде ограничен в рамките на нашите възможности като общество. За личните асистенти трябва да има стандарт и услуга, която да бъде регулярно финансирана. Много е важно да намерим баланс между всички хора, които имат нужда, а не само една определена група да бъде облагодетелствана за сметка на друга'', обясни социалният министър.

 

,,Това, което се случва, засяга цялото общество. Трябва да си дадем сметка какво искаме и накъде вървим. Не става въпрос за сваляне на правителството, а за разрушаване на обществото. Законът за социалните услуги е закон, по който е работено три години и приет в парламента, а ето че сега БСП го дава на Конституционния съд с абсурдни мотиви'', отбеляза в заключение Деница Сачева.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4260 |05.03.2020 На министър Сачева и искали оставката, защото спазвала закона . 6| 4520 |01.03.2020 Майките опънаха палатки под прозорците на властта, искат оставката на Сачева . 4| 4312 |01.03.2020 Деница Сачева: Няма как хиляди хора да вземат болнични заради карантина . 4| 4179 |27.02.2020 Сачева: Въпросът с болничния заради карантина е решен от закона

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads