Реклама / Ads
4| 2693 |27.02.2024 НОВИНИ

Денков за ротацията: Става дума за процес, който не е свързан с борба за постове. Ще има приемственост

.
Министър-председателят акад. Николай Денков Източник: БГНЕС
"Това не е процес, който е свързан с борба за постове или с това една политическа сила да надлъже друга, а е процес, който ще предопредели кои ще са истинските приоритети, по които ще продължи да работи правителството в следващия период."
 

Това заяви във връзка с предстоящата ротация в изпълнителната власт министър-председателят акад. Николай Денков по време на участието си в Тридесет и седмото Общо събрание на Националното сдружение на общините в България (НСОРБ), което започна днес в София. 

 

„През последните седмици няма партньор, било то чуждестранен или национален, който да не е започнал разговора с въпроса: „А вие ще успеете ли да направите прехода“? Сигурен съм, че г-жа Габриел трябва да отговаря на същите въпроси. Уверявам ви, че ние с нея нямаме съмнения в това отношение. Това, което зависи от нас, ще го направим“, категоричен бе премиерът.





„Ще има приемственост. Работим много упорито в една не много лесна среда, аз да може да се чувствате спокойни, че това, което виждате като правилна посока на развитие, ще продължи“, увери акад. Денков представителите на местната власт.

 

„Защо толкова се вдигна градусът на напрежението? Защото има политици, има медии, които се опитват процеса на този преход да го представят в грешна светлина“, алармира министър-председателят.

 

Той подчерта, че водещите приоритети пред България остават влизането в Шенген и еврозоната, което ще бъде в полза на хората и бизнеса.

 

Относно темата „Украйна”, която предизвика сериозно напрежение у нас, премиерът поясни: „Никой не е поставял въпроса за изпращане на войски в Украйна.

 

Самият Зеленски не е повдигал такъв въпрос. Дори и да го беше повдигнал някой, аз щях да отговоря: „Български войски там няма да отидат”.

 

Днес се чу призив от БСП министър-председателят да се яви на изслушване в Народното събрание по темата. „Разбира се, че ще отида. Няма промяна в позициите. Това, което сме обсъдили и обсъждаме с Украйна, е военно-техническа помощ, за да могат те да имат съответната подкрепа да продължат с усилията си”, допълни премиерът.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 37| 12566 |27.02.2024 Любов или вярност към диктатор едно и също ли е? Къде е заровено кучето на войната . 3| 2589 |27.02.2024 Близък съратник на Навални апелира руснаците да протестират масово срещу Путин в деня на изборите . 5| 2473 |27.02.2024 Михайло Подоляк: Дискусиите в западни демокрации относно пряка военна намеса в Украйна са добро нещо . 7| 28626 |27.02.2024 Адв. Величков за ФрогНюз: Част от прокуратурата се държи като прикриватура? Йордан Петров да излезе на светло

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads