Реклама / Ads
7| 4443 |02.02.2024 НОВИНИ

Акад. Денков: Подкрепям г-н Борисов - ротацията не е на всяка цена

.
Акад. Николай Денков Източник: БГНЕС
"Подкрепям г-н Борисов - rотацията не е на всяка цена". Това заяви премиерът акад. Николай Денков на брифинг в парламента.
 

"Тя ще се случи, когато е ясно, че ще продължим работата по приоритетите. Когато е ясно, че България ще продължи да бъде проевропейска държава, която подкрепя основните европейски приоритети, която се бори за увеличаване на доходите и намаляване на неравенството. Това са целите, за които се борим. Ако можем да ги реализираме, ще има ротация. Ако не можем, няма да има", добави премиерът.





"Няма фиксиран състав на Министерски съвет след ротацията. Това включва и моята позиция като министър, ясно е, че ще бъда вицепремиер", посочи акад. Денков.

 

Той обясни, че сам е предложил на Борисов да проведат среща. "Добре е да започнем да си говорим директно, а не през медиите. Смятам разговорите през медиите за нещо доста вредно". 

 

Денков обясни, че при среща с Борисов темите за обсъждане биха били ротацията и оценка на министрите в настоящия кабинет.

 

Той отговори и на критиките от страна на лидера на ГЕРБ, че предстоящото пътуване на Денков до САЩ е твърде разхищаващо средства, като обясни, че е съвсем естествено, след като Борисов като министър-председател е пътувал до САЩ, това да прави и премиерът сега. "Уверявам ви, че няма да отида на пътуване, което не си струва по отношение съдържанието на разговорите. Аз съм министър-председател на България и ще пътувам като такъв". 

 

"Когато се върна от тази командировка, ще се отчета", посочи акад. Денков и заяви, че всичко останало по въпроса е дискусия, в която не би влязъл. 





По-рано днес лидерът на ГЕРБ Борисов заяви, че нищо не е на всяка цена, но има увереност, че ротацията ще се случи. 

 

ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 4487 |02.02.2024 " Всеки ден чувам нови и нови претенции. Нищо не е на всяка цена" - Клати ли Борисов ротацията? . 0| 6675 |02.02.2024 Депутатите приеха промени в земеделието, кабинетът се отчете /видео/ . 11| 4156 |02.02.2024 Тихомир Безлов: Рано е да се каже дали моделът на старите поръчкови убийства се завръща . 27| 8186 |02.02.2024 Пропагандата е кръвоносната система в управлението на Путин: Николай Кръстев пред ФрогНюз за филма си "Другата Русия"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads