Реклама / Ads
0| 4442 |06.02.2018 НОВИНИ

Депутат атакува началника на Военна академия за нарушения, Каракачанов като Матросов

.
Ген. Груди Ангелов
В два последователни въпроса народният представител Николай Цонков търси отговори от министъра на отбраната Красимир Каракачанов по някои проблеми във Военна академия „Г.С.Раковски”. Първият въпрос е на какво основание академията извършва търговска дейност и констатирано ли е това от Инспектората на МО при проверката през октомври 2017 г.
 
Вторият е по повод, както пише депутатът, нерегламентирани своеволни действия на началника на академията генерал-майор Груди Ангелов , предизвикали подаването на повече от 50 жалби и сигнали до МО от служители на ВА.

Във въпроса за търговската дейност се визират един бюфет (лавка) и две книжарници, в които работят лица , заемащи длъжност в академията  - технически изпълнител, по допълнително разписание на длъжностите (ДДР). С втория въпрос депутатът иска информация за създаване на несвойствени структури и длъжности, трансформиране на академични длъжности в неакадемични, промяна на военните звания по длъжностно разписание, освобождаване на цивилни служители и назначаване на нови, подмяна на вътрешни правилници с постоянно действащи процедури, проблеми в охраната, неплащане на извънреден труд и ползване на служебен автомобил.

В двата си отговора, които са писмени, министърът на отбраната отговаря категорично, че споменатите обекти осъществяват дейността си напълно законно на базата на нормативните документи. И второ – във Военна академия не се извършват нерегламентирани и своеволни действия от началника.

„От ноември 2016 г. до настоящия момент Инспекторатът на МО извърши планова комплексна проверка през октомври 2017 г. и две непланови. Същите не доказаха наличие на данни в посока извършвани от началника на Военна академия, незаконосъобразни негови действия, съответно издадени  от същия незаконосъобразни актове в разрез с издадени от мен заповеди, неспазени законови и подзаконови нормативни актове,” пише министър Каракачанов на народния представители Николай Цонков, който е заместник-председател на Комисията по отбрана.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4980 |03.02.2018 Депутати и общинари настояват кметът на Септември да бъде отстранен от длъжност . 4| 4238 |31.01.2018 Депутатите се изпокараха заради комунизма в учебниците . 5| 4453 |30.01.2018 КС за Добрев: Не може да се отхвърля оставка на депутат . 0| 4153 |26.01.2018 Депутатите гласуваха Закона за авторските права

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads