Реклама / Ads

 

36| 8837 |17.03.2015 НОВИНИ

Фрог научи: Парламентарен секретар буни министър за Военното разузнаване

.
Пламен Даракчиев
Парламентарният секретар на Министерството на отбраната Пламен Даракчиев е човекът, който набива канчето на министъра на отбраната Николай Ненчев да започне чистка в служба "Военна информация". Точно по тази причина безработният журналист и бивш активист на "Подкрепа" е бил внедрен във военното ведомство, без да разбира нищо от военни работи.
Атаките на Ненчев срещу военното разузнаване започна точно по времето, когато Даракчиев бе назначен като парламентарен секретар на ведомството. Той е служителят във военното министерство, който поддържа тесни контакти с Комисията по досиетата и е в тандем с Екатерина Бончева.

Ето какво пише парламентарният секретар Даракчиев във фейсбук за бившия шеф на Военното разузнаване Веселин Иванов, загърбвайки всякакви норми на благоприличие и уважение към професионализма, идеологизиран до мозъка на костите си: "От умрял - писмо! -- казват хората в случаи, когато работата е безнадеждна. Е, от умрял -- не, но от уволнен началник човек може да получи хабер. В понеделник сутринта, а и на следващия ден, на бюрото ми легнаха два доклада на прясноуволнение Веселин Иванов, бивш началник на служба "Военна информация". И двата бяха свързани с актуални въпроси на народни представители.

Какво да кажа !? Освен това, че няма нищо по-нахално от този свят от един прясноуволнен началник.Съдя по въпросните доклади. И най-вече от яростната защита от страна на бившия началник на неговото право да изпраща на загранична работа като военни аташета или разузнавачи на прикритие служители, които в миналото са работили за комунистическите тайни служби. Пак в тези доклади, той отстоява своето право да назначава военни аташета, независимо от това, че им предстои пенсиониране. Тъкмо по време на мандата.
Един от основните аргументи на началника е, че военните аташета липсват от списъка с публичните длъжности, изредени в чл. 3, ал. 1 на Закона досиетата.
Това е така. Но пък иначе скрупульозният бивш началник грижливо пропуска фактът, че все още не е изпратил списъка на служителите (началници на сектор и на отдели, ръководителите на службата и техните заместници ) от 16 юли 1991 г. насам. И съответно онези от тях, които са принадлежали към ДС разузнавателните служби на БНА, не са оповестени от Комисията по досиетата."

Ето това са истинските причини за уволнението на Веселин Иванов, а не това, че няма оперативна съвместимост с партньорските служби.

А дали тази чистка не се прави заради готвената война. Съюзниците ще трябва да могат да разчитат на нас.Та затуй напълно сме свалили гащите и се въртим навсякъде, коментират експерти.

И накрая, не може един човек, който грам не отбира от армия и разузнаване, да обижда  военен разузнавач, минал по цялата стърга на службата . Достоен е само да му лъска чепиците!

Калин Джумайски
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. 49| 6481 |13.03.2015 Ев. Славкова за Фрог: НДСВ може да се коалира с Движение 21 . 11| 5852 |13.03.2015 Само във Фрог: Закриват 10 бази на ГДБОП в страната . 4| 4460 |12.03.2015 Гр. Караджов за Фрог: ВСС се заяжда на дребно с Хр. Иванов . 6| 3990 |12.03.2015 Кадиев за Фрог: За Атанасова РБ ще бъдат осребрени

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads

БЛОГОВЕ