Реклама / Ads
17| 5202 |03.01.2015 НОВИНИ

Депутат от БСП връща дебата за пушенето в парламента

.
Атанас Зафиров
Соцдепутатът Атанас Зафиров върна отново на дневен ред дебата за забраната да се пуши в обществените места у нас. А повод стана новогодишното му пътуване до съседна Сърбия.Той алармира във Фейсбук, че заради тоталната забрана в България да се пуши в ресторантите, стотици нашенци са предпочели заведенията в западната ни съседка за празниците.
 
"Само в нашия ресторант българите бяха над 800 души, десетки хиляди българи наляха ударна доза пари в сръбската туристическа и развлекателна индустрия заради липсата на ограничения за пушене", констатира народният представител. Както е известно, в предишното Народно събрание БСП се пробва да смекчи мерките срещу пушачите, но дори червени депутати гласуваха против либерализирането на режима и забраната остана. Без да споменава имена и партийна принадлежност, Зафиров признава, че част от избраниците, които са били против отпадането на драконовските мерки, в Белград са пафкали на воля в ресторанта. "Видях и доста познати, а и някои колеги - ревностни защитници на забраната у нас, което не им пречеше да си пушат на воля в ресторанта, далеч от българските закони, а явно и от собствената си съвест", написа Зафиров в социалната мрежа.

Аз самият съм непушач, но подкрепям по-либералния режим заради туристическия бранш и ресторантьорския сектор", каза пред "Стандарт" соцдепутатът. По думите му не е необходимо и не е редно да се пуши навсякъде, но може да се разрешат зали и салони за тази цел, за да не мръзнат клиентите. "Забраната в България масово не се спазва, генерира корупция и беззаконие", констатира Зафиров. "Нова година, нов парламент, нов късмет. Може да опитаме пак, пък дано се получи!", заключи той. Зафиров предлага дебатът да се възобнови и да се помисли за въвеждането на отделни лицензи за цели заведения, които предлагат зали за пушачи.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 5706 |01.01.2015 ЧНГ - атака във фейсбук към Бербатов за връщане в националния . 217| 37295 |29.12.2014 60 депутати на Коледа в Дубай, Пеевски в къща за $10 млн . 55| 8569 |25.12.2014 Връщат ергенския данък и трудовите войски? . 3| 3938 |23.12.2014 Станишев е най-често споменаваният евродепутат

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads