Реклама / Ads
0| 7004 |11.08.2015 НОВИНИ

Депутатът К. Янков защити такситата от кмета на Варна

.
Красимир Янков и граждани на Варна
Премахването на стоянките за таксита във Варна е незаконно, защото няма решение на Общинския съвет. Кметът еднолично е взел това решение и то в разгара на туристическия сезон, което създава неудобство на жителите и гостите на града и ограничава възможностите за труд на представителите на таксиметровия бранш.Това казва депутатът Красимир Янков от БСП.
 
Народният представител от „БСП лява България“ Красимир Янков участва в съвместна пресконференция с председателя на Таксиметров синдикат „Авто- 94 – Варна“ Димчо Иванов. Красимир Янков цитира чл. 47 от Наредбата за таксиметров превоз на пътници, в който е указано, че Общинският съвет определя броя, местонахождението и сигнализирането на таксиметровите стоянки на територията на общината, съобщава novavarna.net

Янков апелира местната власт в морската столица да спазва закона и да не предприема еднолични действия и решения, без диалог с широката общественост, а в конкретния случай – с всички браншови организации на таксиметровите превозвачи.
Димчо Иванов заяви, че няколко дни полицията е глобявала всички таксиметрови автомобили, спрели на най-голямата стоянка пред катедралата.

„Едва след като заплашихме с протести, общинската власт преосмисли решението си, но все пак редуцира местата за таксиметрови автомобили. Дори и знака, който бе поставен впоследствие и регламентира това, всъщност не фигурира в Закона за движение по пътищата, този знак също е незаконен, защото това трябва да бъде стоянка за таксита, а не паркинг“, посочи председателят на Таксиметров синдикат „Авто- 94 – Варна“ Димчо Иванов. Той бе категоричен, че местните управляващи лишават таксиметровите превозвачи от регламентираното им право на труд. Иванов потвърди готовността на бранша за протестни действия, ако този проблем не намери своето решение.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4761 |31.07.2015 Янков: Антикорупционният закон не е за борба с корупцията, а за управлението й . 0| 4791 |28.07.2015 К. Янков: Напрежението в енергетиката налага да чуем истината за договорите с дружествата . 0| 4993 |21.07.2015 Янков: Има опит за легитимиране на АБВ като партия с влияние . 0| 4955 |19.07.2015 Дора Янкова: БСП е категорично против по-късното пенсиониране

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads