Реклама / Ads
0| 4955 |19.07.2015 НОВИНИ

Дора Янкова: БСП е категорично против по-късното пенсиониране

.
Дора Янкова
„Пакетът от промени в социалната сфера, които правителството внесе, отново е поставен под натиска на реформаторите за това дали АБВ ще подкрепи промените в конституцията”. Това каза народният представител от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Дора Янкова в ефира на БНР.
 

 По думите й, динамиката на политическите пазарлъци в управляващата коалиция и извън нея ще покаже дали ще се гласуват предложенията за промени в кодекса за социално осигуряване до 1 август или ще останат за септември заедно с Конституцията. Янкова добави, че това ще проличи и от  гласуването са управителен съвет на БНБ.

 

  „БСП е твърдо на своята позиция против по-късното пенсиониране на мъжете и на жените”, категоричен бе народният представител. Тя припомни, че БСП се е запознала и с мнението на синдикатите и българските жени и добави, че неслучайно между двете четения социалистите са потърсили солидарността на жените в парламента и на гражданското общество.

 

Относно подбора на подуправителите на БНБ Янкова припомни позицията на социалистите, че след като се сменя управителят на БНБ след такава криза като тази с КТБ, е редно  да бъде сменено и управителното тяло на банката. Трябва да спрем да плащаме грешките на богатите държави

 

 „Премиерът и част от министрите, включително и вицепремиерът Бъчварова , заявиха, че ние няма да участваме във финансовата помощ за Гърция, а след това, в петък г-н Борисов дойде да уведоми Народното събрание, че е необходимо България да подкрепи европейския стабилизационен механизъм”, припомни Дора Янкова.  Тя бе категорична, че България трябва спре да плащам грешките на богатите държави.  „Ние от БСП сме разтревожени от начина на функциониране на ЕС на две скорости”, обясни народният представител. Тя добави, че според ЕС българите трябва винаги  да сме солидарни по всички въпроси и плащаме висока цена за това, а реално по много важни за нас въпроси стоим в предверието.  „Ние сме наясно, че много малка част от тези пари ще отидат за стабилизиране на гръцките банки, а голямата част от тях ще се върнат като кредити”, каза още Янкова.

 

Помолена да коментира ситуацията в Гърмен и изявленията за вината на кмета на селото за проблемите там, Янкова заяви, че когато идват избори, правителството винаги прехвърля проблемите на кметовете, но въпросът за домовете на българските роми, социалният им статус, образованието и нашето общо бъдеще като български народ е общ проблем на цялата нация и всички институции. „Никой не трябва да бяга от своята собствена отговорност”, категорична бе тя. Янкова даде пример с ромите, които са идвали при нея като кмет на Смолян, за да им бъде дадена постоянна работа и по този начин да могат да довършат строежа на своите къщи. „След като институциите дават сигнал, че искат да приобщят тези хора към обществото, следващите управляващи не трябва да громят всичко постигнато с политически популизъм” заяви Дора Янкова.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5031 |03.07.2015 Дора Янкова: Христо Иванов изхаби думата „реформа" . 9| 5176 |21.04.2015 Хърсев: Прелетна птица за шеф на БНБ категорично НЕ! . 3| 4239 |14.01.2015 Категорично: Убиецът стрелял в лицето на Татяна . 0| 4777 |21.11.2014 Шарков категорично: Няма ебола,"арестуваните" са освободени

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads