Реклама / Ads
0| 3092 |03.06.2022 НОВИНИ

Депутати поискаха наказание за „Възраждане“ заради всяване на паника за авария в АЕЦ „Козлодуй“

.
Източник: БГНЕС
Народни представители от „БСП за България“ и „Има такъв народ“ поискаха техни колеги от ПГ на „Възраждане“ да бъдат санкционирани заради всяване на паника за АЕЦ „Козлодуй“.
 

Всичко започна след като от парламентарната трибуна Цончо Ганев от ПГ на „Възраждане“ заяви, че в атомната централа е бил регистриран инцидент.

 

„В АЕЦ „Козлодуй“ е регистриран инцидент. В края на месеца е приключил планов ремонт. Сроковете притискат всички и при приемане на обекта изтича масло и възникнал пожар. Над 200 прахови пожарогасителя се използват. Информирани ли са българските служби? Информирани ли са всички институции?“, попита той вицепремиерът Асен Василев.

 

На свой ред управляващите отрекоха да е имало инцидент, който да застрашава централата.

 

„Не съм получил доклад, че нещо се е случвало. Доклад няма при мен. От агенцията за ядрено регулиране не са съобщили“, заяви Василев от парламентарната трибуна.

 

„Това нещо е прикрито и не е достигнало до вас. Виждаме остри реплики, но такъв инцидент е имало“, отвърна му Ганев.

 

Последваха призиви от депутати от управляващата коалиция колегите им от „Възраждане“ да не използват АЕЦ „Козлодуй“ за всяване на паника.

 

„В случая трябва да се вземат мерки с подобен род говорене - граничи с престъпление! Вие нямате идея за какво говорите! Свалете си ръцете от АЕЦ „Козлодуй“ и не говорете подобни простотии!“, изкрещя Виктория Василева от ПГ на „Има такъв народ“.

 

Волно или неволно Драгомир Стойнев от „БСП за България“ обърка името на партията на Костадин Костадинов: „Беше направен опит от „Атака“, а …извинете - от „Възраждане“ да всяват паника. Не е имало голям инцидент! Държа да се наложи наказание за всяване на паника сред обществото. Това не бива да се допуска в българския парламент!“.

 

„Лично присъствах на пуска на Блок 6. Той беше въведен в експлоатация според плана“, информира Владимир Табутов от „Продължаваме Промяната“.

 

Емил Георгиев от „БСП за България“ заяви: „Явно групата на „Възраждане“ трябва да ги наричаме кукувци. Ако нахалството и цинизма имаха криле, щяхте да кръжите тук в залата“.

 

Думата взе и лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов: „Като се провери, ще се види истина ли е или не е. Абсолютно излишно е да влизаме в нелицеприятни неща“.

 

Припомняме, че преди два дни в предаването „Честно казано с Люба Кулезич“ енергийният експерт Стефан Гамизов също съобщи за подобна авария в АЕЦ „Козлодуй“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3640 |02.06.2022 Проф. Овчаров: Вчера депутатите се изложиха, направиха южнокорейски скандал . 0| 3140 |02.06.2022 Датчаните поискаха да са част от европейската отбрана . 0| 7470 |01.06.2022 ”Този тъпак!” Депутатите почти се сбиха пред деца по случай 1-ви юни . 0| 3487 |26.05.2022 Депутати изслушват шефа на БАБХ и собственика на “Евролаб 2011” след сигнал за корупция по високите етажи на властта

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads