Реклама / Ads
4| 2762 |17.05.2023 НОВИНИ

Депутатите избраха Стою Стоев от ПП-ДБ за шеф на правната комисия

.
Депутатите избраха Стою Стоев за шеф на правна комисия Източник: БГНЕС
На днешното заседание депутатите включиха допълнителна точка - избор на председател на парламентарната Комисия по правни въпроси.
 

Предложението дойде от коалиция "Продължаваме промяната - Демократична България".

 

Изборът на председател беше включено като първа точка в днения ред, като 121 народни представители гласуваха "за". 

 

От "Възраждане" настояха да се изберат председатели на всички комисии. Явор Божанков от ПП-ДБ пък поиска Костадин Костадинов повече да не води заседанията на комисията за българите в чужбина, тъй като имало множество жалби срещу него.

 

От "Продължаваме промяната - Демократична България" предложиха за шеф на правна комисия Стою Стоев. След гласуване предложението бе прието със 123 гласа "За". 60 депутати бяха "против", а 38 гласуваха "въздържали се". 

 

Смятам, че не е възможно и не е редно в българския парламент по този начин да се избират председатели на комисии. Това заяви Кристиян Вигенин от БСП след гласуването на депутатите, обяснявайки негативния вот. По думите му, досега председателите на комисии са се избирали на база постигнато съгласие между парламентарните групи или постигнато мнозинство.

 

"Знаете, че подобни договорки за избиране на председатели и ротиране и избиране на председатели и унизителен любовен танц между две парламентарни групи противоречи на Конституцията на парламентаризма. Това, което наблюдавахме в момента и гласувахме "против", е поредното унизително отношение на две парламентарни групи към целия парламент и българския народ. Три седмици залъгват хората, че ще правят правителство, а ГЕРБ са достигнали дъното на самоунижението пред ПП", заяви Тошко Йорданов от парламентарната трибуна. 

 

Георги Свиленски пък призова Стою Стоев на следващото заседание на правна комисия в дневния ред да бъде включен законопроекта на БСП за по-строги наказания за пияните и дрогирани шофьори. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 3208 |17.05.2023 Стою Стоев от ПП-ДБ: Ще предложим правителство на малцинството без министри на ГЕРБ . 3| 2750 |17.05.2023 Депутатите препитват Демерджиев след тежкия инцидент на бул. ”Сливница” . 1| 2604 |12.05.2023 Депутатите препитват финансовия министър за изпълнението на бюджета . 3| 2881 |10.05.2023 ПП-ДБ предлагат Стою Стоев да оглави правната комисия в НС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads