Реклама / Ads
2| 6206 |14.02.2016 НОВИНИ

Десетки приятели почетоха 2 години от смъртта на инж. Димчо Михалевски

.
В Кърджали десетки приятели от цялата страна се събраха, за да отбележат втората година от смъртта на инж. Димчо Михалевски. Семейството му, неговите родители, депутати, политици, строители, бизнесмени и много граждани изпълниха храма „Св. Георги Победоносец“, където бе отслужена панихида.
 

Сред официалните гости на възпоменателната церемония бе депутатът от БСП Лява България Дора Янкова. Тя напомни, че в лицето на Димчо Михалевски България и Родопите загубиха велик политик и строител.  „Димчо бе уникален и липсва на всички ни. Неговата енергичност, точна преценка и визия са ни толкова нужни днес. И като зам.-кмет, и като зам.-министър, и като депутат от Смолян, после от Бургас, той милееше за Родопите и Родината. Реализира десетки проекти, но остави и още толкова, които днес неговите наследници продължаваме. Гордеем се, че Димчо бе част от нас и че имахме шанса да работим с този изключителен експерт“, заяви Янкова.  "Докато се бореше за благоустрояването и големите инфраструктурни проекти, той не остана чужд и за проблемите на здравеопазването, за хората в тежко социално положение, за липсата на перспектива пред родопските земеделски производители. Впускаше се във всяка битка в името на справедливостта и защитата на социалните човешки права. Подкрепяше православната вяра, но не остана чужд и за своите приятели мюсюлмани, които уважаваше"- напомни още червената депутатка.

 

    Присъстващи на възпоменателната церемония напомниха за усилията на Димчо за подобряване на междусъседските отношения с Гърция и отварянето на границата, което днес е факт.  Най-близките му си спомниха за добрите дела на инж. Михалевски, неговата отзивчивост и готовност за подкрепа.  Единно бе мнението,  че делата и уроците му трябва да се помнят и продължат. "Той ни научи, че когато човек влага цялата си енергия и застава лице в лице с проблемите, успява във всичко"- коментираха присъстващи.

 

      Инж. Димчо Михалевски почина на 18 февруари 2014 г. Народен представител от парламентарната група на Коалиция за България в 41-то и 42-то Народно събрание. Между 2000 и 2003 г. е заместник-кмет на община Кърджали. Координатор на отдел „Регионална политика“ във ВС на БСП за периода 2004-2005 г. Зам.-министър на Министерство на регионалното развитие и благоустройството в 86-то правителство на България.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 5349 |17.01.2016 България - под сняг и вода! Десетки селища без ток . 2| 4523 |07.01.2016 Бомба в полицейско училище в Либия! Десетки са мъртви . 4| 4684 |04.01.2016 Десетки сложиха край на живота си през 2015 г. . 19| 4937 |24.12.2015 Едни сал Плевнелиев и Инджова почетоха Светата Рождественска литургия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads