Реклама / Ads
35| 11259 |13.11.2020 НОВИНИ

НА ЖИВО! Напрежение пред БНТ. Протестиращи посрещнаха президента със скандирания „Радев, Радев“. Гъмжи от полиция

.
В момента протестиращите са пред БНТ
Напрежение пред БНТ. Протестиращи се събраха пред БНТ и скандират „Радев“, ”Мутри, вън” и ”Борисов, позор, оставка и затвор”. На място има много полиция и тежко въоръжени ченгета на специализираните полицейски сили и жандармерията. Достъпът до телевизията е ограничен, може да се стигне до мястото през ул. ”Шипка” и ”Сан Стефано”. Има представители на всички медии.
 

22,10 часа: Протестиращите блокираха "Орлов мост" . Скандират: "Оставка".

 

21.40 часа: Румен Радев излезе от БНТ, а протестиращите отново го посрещнаха със скандирания "Радев, Радев!". Той отиде до множеството хора  и им  благодари за подкрепата. След това се качи в колата и  спокойно се оттегли с кортежа си. 

 

Към 80.30 часа Румен Радев пристигна пред БНТ. На слизане поздрави хората, дошли да го подкрепят, като им махна. Видя се, че Радев спазва противоепидемичните мерки, носейки майска. Тази вечер Румен Радев ще участва в "Панорама".


.

 

Контрапротестиращите, решени да замерят президента с домати и яйца, са също пред БНТ, но са отделени от другите протестиращи с полицейски кордон. Те са организирани от ПИК.  При идването на Радев не успяха да осъществят плановете си за атака.

 

Някои от протестиращите направиха опит да отидат при контрапротеста, за да ги питат дали са дошли сами. "Искаме да видим дали са си татуирали Ива Николова на бицепсите", обясни млада жена. Униформените, обаче не позволят двете групи да се смесват.

 

Какво се случи по-рано:

 

Още към 18,30 се създаде  известно напрежение заради декларацията, която БОЕЦ се опитаха да прочетат с куп въпроси към държавния глава.

 


.


Болшинството протестиращи не се съгласиха с текста на декларацията и заявиха, че сега не е време да се атакува Радев, защото всички искат оставката на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев. След това обстановката се успокои и всички отново започнаха да скандират „Радев, Радев“ и "Оставка".  Чуват се и другите възгласи "Борисов, позор. Оставка и затвор" и "Боклуци". Едновременно с това пред входа на БНТ се провежда 7-то издание на импровизираната "Панорама" на БОЕЦ.

 

Плътен кордон от полицаи застана пред парадния вход около 20.20 часа. Предполага се, че президентът ще се появи всеки момент. Полицията избутва хората, за да има по-голямо място за автомобилите на НСО.

 

 

 




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 7690 |13.11.2020 Председателят на СБЖ: Бандити искат да ни откраднат имотите . 9| 5798 |13.11.2020 Очаква се напрежение пред БНТ заради участието на президента в „Панорама“ . 1| 4498 |13.11.2020 Трансплантираните на протест пред МЗ: Искаме адекватно лечение . 1| 4646 |13.11.2020 Предложения за алтернативни антиепидемиологични мерки

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads