Реклама / Ads
23| 3450 |12.08.2021 НОВИНИ

Десислава Атанасова: Еуфоричната консолидация на партиите с шпаклите се разпада

.
Десислава Атанасова Източник: БГНЕС
Обстановката в пленарна зала е нажежена вече до червено. Еуфоричната консолидация на партиите с шпаклите, които трябваше да чегъртат, се разпада. Горят се мостове. Вече няма нормален диалог. Нека партията, която ще получи третия мандат, да положи максимални усилия за излъчване на кабинет. Това, което се случи тези дни, сигурно е забавно - демонстрация на определена партия, че може да счупи системата. Но България е изправена пред серия предизвикателства.
 

Това заяви пред bTV Десислава Атанасова, лидерът на ПГ на ГЕРБ.

 

Тя посочи още, че днес в пленарна зала формацията е гласувала против решението, с което обявява мандата за съставяне на правителство на "Има такъв народ" за неуспешен. Мотивите обаче били чисто юридически, а не политически, посочи още Атанасова.

 

"ГЕРБ бе единствената формация, която предложи проект за решение, което бе по-правилно спрямо конституцията. Другият текст не бе коректен. Това стана повод нашата парламентарна група да предложи в пленарна зала редакция и нов проект на решение", обясни още Атанасов.

 

Като недопустимо определи Атанасова решението на председателят на НС Ива Митева да напусне залата заедно с групата на "Има такъв народ".

 

"Не разбирам първия човек в една парламентарна република да напусне най-високото си място, за да се даде възможност на една парламентарна група да не присъства в решаването на казус, който тя е създала. До тук се стигна, защото ИТН се притесняваха от дебат. Очевидно са се притеснявали и от някакво гласуване, ако четем постовете на господин Трифонов, че може този кабинет да мине", обясни още Атанасова.

 

Тя посочи още, че Борисовата формация не обсъжда атакуване на процедурите пред Конституционния съд и призова за максимални усилия третият мандат да бъде реализиран и да се излъчи кабинет. Атанасова заговори още и за кризите, пред които е изправена държавата ни - COVID-19, мигрантски натиск. Заговори и за нуждата от актуализация на бюджета, но поиска съставяне на парламентарна комисия. Атанасова отсече - ГЕРБ няма да подпише празен чек и настоява да знае как ще бъдат харчени парите.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 31| 42669 |30.07.2021 Десислава Атанасова арогантно: Връчват проучвателен мандат на ”рептил”, играещ баскетбол . 13| 5273 |21.07.2021 Десислава Атанасова: Нашият основен опонент в опозиция ще бъдат хаосът, безидейността и безотговорността към държавата . 3| 3674 |05.07.2021 Гаранцията на Десислава Иванчева в размер на 10 000 лева е събрана . 7| 5348 |30.06.2021 Десислава Иванчева: Гешев и Спецсъдът не спазват законността, за тях няма правов ред

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads