Реклама / Ads
34| 10493 |05.12.2023 НОВИНИ

Лицемерие на квадрат: ГЕРБ с бойкот в парламента, ще участват само в заседания за Конституцията, уж да няма трусове

.
Пресконференция на ГЕРБ
И на лидерска среща през миналата седмица, на която и аз присъствах, имаше ясна договорка между Бойко Борисов, Христо Иванов и Асен Василев имаше ясна договорка, че не ни трябват нови трусове. Нашата група ще участва единствено в заседанията, които касаят измененията в Конституцията. Няма да подкрепим нито един законопроект на МС, докато няма ясен механизъм за взимане на решения. Това заяви на брифинг Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС.
 

По думите ѝ групата не поставя условия, а някой умишлено търси провокации, но не уточни кого визира. "Очакваме да преразгледат отношението си към мнозинството, ако считат, че това е коректно отношение, може да продължат", заяви Атанасова. Тя обаче не поясни, как се връзва бойкотиране на парламентарната дейност с желание да се избегнат трусове.

 

"Ние многократно даваме един и същ сигнал, когато в едно управление заедно носим тежестта на отговорността пред българските граждани, следва заедно да вземаме решенията. Това за пореден път не се случва. Както се случва три пъти за дерогацията", каза още Атанасова.

 

Това, което наблюдаваме в последните е, че за пореден път не се спазват ангажиментите. Конкретният повод сега е решенията, които еднолично взима министъра на здравеопазването по отношение на болница "Пирогов". Имахме личното уверение на министър-председателя, че няма да има политически намеси не само в сектор "Здравеопазване", но и в нито един обществен сектор. Така, че никой от управляващото мнозинство да няма самочувствието, че кадрува политически", обясни Атанасова.

 

Тя допълни, че Бюджет 2024 не е одобряван от никого, но са си дали сметка какво означава държавата да няма бюджет. Много по-важният въпрос е обаче как ще продължим оттук-нататък. Без доверие не може да се продължи, всеки трябва да преосмисли действията и думите си, призова Атанасова. Но не спомена, че това важи и за вожда на ГЕРБ Борисов, който се държи доста лицемерно: говори за разбирателство, а прави точно обратното.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4763 |05.12.2023 "Алфа Рисърч": Всеки втори очаква заедно с ротацията и ремонт на кабинета . 2| 4197 |05.12.2023 Проф. Илко Гетов: Работим в посока да се разшири спешната медицинска помощ по въздух с планинско търсене и спасяване . 5| 10033 |05.12.2023 Ако нещо бутне сглобката, то това ще са назначенията . 65| 15955 |05.12.2023 Чашата преля! Докога, другарю Радев, ще злоупотребяваш с нашето търпение?!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads