Реклама / Ads
8| 3191 |03.12.2021 НОВИНИ

ГЕРБ: 47-мото НС било наказано с ниска избирателна активност. Нямало легитимност за авантюри

.
Източник: БГНЕС
През тази година два парламента се провалиха в опита си да излъчат редовно управление на страната. Този провал беше наказан с рекордно ниска избирателна активност и срив в подкретата към партиите. Тези фактори трябва да бъдат отчетени. Заради ниската активност настоящият парламент не разполага с голяма легитимност, за да си позволи нови авантюри и да пилее време в произвеждане на скандали.
 

Това заяви от трибуната на Народното събрание Десислава Атанасова, лидер на парламентарната група на ГЕРБ-СДС. 


Тя за пореден път обяви, че Борисовата формация е готова да бъде конструктивна опозиция, но всички можели да разчитат на подкрепата й, когато това касае националния интерес. От трибуната на НС тя използва възможността да отправи критики към служебния кабинет на Стефан Янев.


"Мнозинството няма да е плод на силна обществена енергия, а ще е резултат от компромиси. Това е плод на необходимост. Не е ясно колко граждани бяха лишени от правото си на глас заради машинното гласуване и репресиите от служебното правителство. Схващането, че някой е победил безапелационно ще се разбие в действителността, както се разби илюзията на протестните партии, че имат мнозинство", коментира още Атанасова.  


Тя изрази надежда, че грешките на предишните два парламента няма да провалят и настоящия 47-ми парламент. 


"Осъзнаваме необходимостта от съставяне на редовно правителство като първа крачка за излизане от политическата криза. Затова още от днес можете да разчитате на разумно и коректно отношение от страна на ГЕРБ-СДС", категорична бе Атанасова.


"Не възприемаме ролята си на опозиция като политически инструмент за нагнетяване на напрежение в обществото. Наясно сме, че предизвикателствата са големи и на тях може да се отговори с политическо съгласие. Готови сме да водим конструктивни разговори и да подкрепим всяко предложение, отстояващо националния интерес. Същевременно искаме да ви напомним, че през тази година три пъти се явихме на избори и три пъти печелим доверие на над 20% от избирателите", допълни Атанасова.


Атанасова посочи, че от ГЕРБ ще поискат налагане на мораториум върху тегленето на дълг. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2953 |03.12.2021 При почти пълна зала би първият звънец на 47-мото Народно събрание . 25| 5005 |01.12.2021 Гербери с нова опорка в ефир заради скандалите в ДКК. Не било политическа атака? . 9| 24369 |20.11.2021 Само във Фрог: Било е планирано пари за изборите да минат през българо-турската граница . 3| 3676 |19.11.2021 ЦИК обяви имената на новите депутати. Кой влиза в 47-мото НС?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads