Реклама / Ads
5| 22809 |29.10.2022 НОВИНИ

Десислава Иванчева пита: Законно ли е, г-н Гешев?

.
Десислава Иванчева, Биляна Петрова
Бивият кмет на райнон ”Младост” Десислава Иванчева отправи през социалните мрежи няколко въпроса към главния прокурор Иван Гешев. Те касаят начина, по който бяха арестувани Иванчева и нейната заместничка Биляна Петрова. Обвинител №1 ще бъде гост в неделя сутрин по БТВ. Ето какво пише осъдената на две инстанции жена относно делото, зад което прозира наказателна поръчка:
 

Приятели,
Гешев ще е гост в bTV на Мария Цънцарова утре, преди обяд (30.10., неделя). Журналистката е известна с неудобните си въпроси. Аз също преди година, когато и гостувах в предаването не бях пожалена от опитите и да извади негативни факти от скромното ми житие.


Утре с Гешев искрено се надявам да подходи по същия начин, а не да го гали с перце.
И за тази цел изпратих на мейла на телевизията въпроси, които се надявам да зададе на Гешев, тъй като този човек изгради кариерата си съсипвайки живота ни с Биляна Петрова, на цената на свободата, мъките на ареста и оковите, срината ни репутация и убитата гражданска енергия, потушения опит да сменим корупционните модели на нашия квартал Младост!


ЕТО И ВЪПРОСИТЕ, с които ще видим дали БТВ е независима медия и Цънцарова дали има кураж да бъде безпристрастна до край:
1. Може ли да се образува НАКАЗАТЕЛНО ДЕЛО само по доклад от служител, че имало сигнал за корупция без да е наличен такъв сигнал?
>>> ПРИПОМНЯМ: Нашето дело е образувано въз основа на доклад от служителя Антон Славчев, че имало сигнал от надзорна фирма "Ес Консулт", от Разнованов, без да го има наличен и приобщен към делото ни! Адвокатите ни го изискаха, както настояваха за разпит в зала на лицето Разнованов! Но не беше приложен Сигнал, нито извикано лицето!


2. Законно ли е да се отвеждат задържаните, от мястото на престъплението, веднага след ареста, за 20-30 минути и да нямат никаква видимост към уликите, преди да дойдат разследващите поемни лица, без адвокатите ни, с КОЛАТА НИ (КОЯТО СЕ ВОДИ МЯСТО НА ПРЕСТЪПЛЕНИЕТО), С ШИРОКО ОТВОРЕНИ ВРАТИ И ДАМСКИТЕ НИ ЧАНТИ! Законно ли е да останат без контрол чанти, телефони и кола, която ще се претърсва и ще се взимат натривки и отпечатъци без наличие на поемни лица, адвокати и задържаните? Никой не знае какво се е правило тогава, всеки е можел да слага каквото си поиска в колата ни, дори в чантите ни, да я „цапа” с маркиращо вещество.
>>> ПРИПОМНЯМ: Бяхме отведени, скрити в сградата на Министерството на спорта след задържането ни към 13ч., за 20-30 мин., а поемни лица се търсиха след 14ч.


3. Законно ли е да бъде отказано на нас и адвокатите да бъдат изискани и приложани видеозаписи от множеството камери от местопрестъплението - камери от светофарната система, от обществените и частни сгради, от заведения и магазини. Законно ли е да откажат да се приобщят тези видеа и да не ги представят въпреки, че в съдебно заседание е изискано от обвиняемите?


>>> ПРИПОМНЯМ: На мястото, на което ни арестуваха с Биляна има поне 5-6 камери, общински, на търговски обекти и частни. Въпреки нашите молби и искания от адвокатите, не бе изискан нито един запис от околните сгради от прокуратурата. ЗАЩО ЛИ? Там може би се крие доказателството, което ни оневинява, в което се вижда, че докато ни отстраниха насила от местопрестъплението са слагали пари и са цапали колата ни!




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 2772 |23.10.2022 Десислава Атанасова все още виждала потенциал в това НС . 8| 3374 |21.10.2022 Десислава Атанасова: Опорка е, че това е мнозинството в парламента . 4| 3929 |11.10.2022 Десислава Атанасова: Митрофанова по-добре да не присъства на откриването на 48-то НС . 0| 2748 |15.09.2022 Кака Лара пита: Защо и тази година 200 хил. деца не тръгнаха на училище?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads