Реклама / Ads
13| 5095 |26.02.2011 НОВИНИ

Детекторът показал, че за флашките са взели пари

.
Всеки, който прояви желание да се подложи на детектора на лъжата, може да направи това. Р. Петков беше министър на МВР и има доста въпроси, които могат да му се зададат. Например твърденията на американското посолство – те могат да се проверят. Автентичните разговори не е възможно да бъдат изнесени на флашки, нито на дискове – системата не позволява да се правят такива записи.
 

Това обяви в ефира на Нова тв Неделчо Стойчев, шефът на полиграфа в Института

Преди години бяха отвлекли дъщерята на Ф. Беев, а в пресата се появи съобщение, че сам го е извършил. Той дойде и полиграфът доказа, че той няма нищо общо с отвличането, разказа гостът.

Полиграфът се ползва от 1998 година в Института по психология при МВР, обясни Н. Стойчев. Не желая той да се използва в съда, защото работата ще стане много опасна. Хората могат да станат мишена от недоволни осъдени. На този етап полиграфът не се признава в съда.

Михаил Лещарски е с характеристиките на сериен убиец, задържаха го във Враца след дълго издирване, разказа Стойчев. Първо работихме с него и с детектора за престъплението в Ромча, оказа се, че е той и започнахме да разплитаме престъпленията му. Досега е доказано, че е убил трима души, но може да се окаже, че са повече. Лещарски е живеел като партизанин, криел се е в гората, например.

Лазар Колев също се подложи на детектора и той показа, че той е извършител и е занесъл телата на момичетата и ги е изхвърлил. Тестът има формат, схема, която трябва да се спазва, обясни още Стойчев. Л. Колев каза, че знае, че Белнейски са убити на 29 декември.

Момчето, което обвини Я. Янев в сексуален тормоз не лъже – това показа полиграфът. Няма как да се променят показанията на детектора, той сега е компютиризиран и не може да се промени записаното, каза Стойчев.

Детекторът показа, че този, който е изнесъл флашките от ДАНС, е взел пари. Има и един човек от МВР, който направи подробен разказ, от който стана ясно, че не е свързан с изтичането на информацията, а по-скоро е превишил правата си, обясни работата по изтеклите СРС-та Стойчев и допълни, че са проверили 6 човека с детектора, които имат достъп до изтеклата информация.

Автентичните разговори не е възможно да бъдат изнесени на флашки, нито на дискове – системата не позволява да се правят такива записи, разясни технологията шефът на детектора.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 6735 |26.02.2011 100 000 лева хонорар в Свищовската академия! . 2| 5120 |26.02.2011 Мъж прободе жена си и се обеси . 1| 5519 |26.02.2011 Трети сигнал за бомба затвори Айфеловота кула . 17| 17639 |25.12.2012 Благословена да е Коледа, Бог се роди!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads