Реклама / Ads
4| 5413 |21.03.2019 НОВИНИ

Д-р Диана Чинарска за Фрог: Джипитата не продават и купуват, а лекуват

.
д-р Диана Чинарска
Приравняват личните лекари към търговските обекти – все едно имаме складова наличност, движение на стока. Това не отговаря на медицинската дейност. Ние не продаваме, нито купуваме, а извършваме медицинска услуга. Това заяви пред Фрогнюз д-р Диана Чинарска, общопрактикуващ лекар и бивш член на Управителния съвет на БЛС.
 

Имаме опасение, че медицинската тайна ще бъде нарушена, защото контрольорите от НАП ще имат достъп до медицинското досие на пациента и целия архив. Откъде накъде търговската дейност ще изземва архива на медицинската дейност?! Това е недопустимо. По света няма такова животно, какво у нас се опитват да сътворят.

 

Веднъж вече сменихме апаратите, всички болници и лечебни заведения го направиха и са свързани с НАП. Изпращаме си ежедневно отчетите. Парите, които вземаме от потребителските такси, ги отчитаме в НАП. Всеки месец Касата ни превежда парите по банкова сметка, тя не може да бъде скрита. Парите от касовите апарати ние ги отчитаме и върху тях плащаме данъци. Няма какво да скрием.

 

След въвеждането на новите правила пациентът, ако влезе 3 пъти в лекарския кабинет, трябва 3 пъти да плати. Ако на пациента веднъж пусна амбулаторен лист и трябва втори да издам, за да отиде на други изследвания, трябва все да плаща. За какво?! Решили са да приравнят медицината към търговската дейност, което е в ущърб на обществото, на лекари и пациенти.

 

Никой никакво смислено обяснение не ни даде за промяната на правилата. Не обичат да мислят, не обичат да дават обяснения. Затова толкова проблеми се създават в здравеопазването, пенсионната система, образованието…

 

Здравният министър Кирил Ананиев има познания в сферата на финансите, но няма чувствителност към здравеопазването. Старае се да няма разходи, но няма как това да не се случи. Публичният ресурс отделен за здравеопазване не е голям и е недостатъчен. С тези пари не може да се прави здравеопазване и го знаят прекрасно. Стагнацията си върви и проблемите си остават нерешени.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 15447 |21.03.2019 Само във Фрог: И кумицата на Цецо с апартамент в тузарския блок на „Латинка“ . 4| 5650 |20.03.2019 Мира Радева за Фрог: Късно е за обединения, хората са обезверени . 13| 5946 |20.03.2019 Пламен Юруков за Фрог: „Да, България” и ДСБ се държат като джендъри . 8| 6638 |20.03.2019 Георги Георгиев пред Фрог: Сезираме Европол за апартамента на Цветанов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads