Реклама / Ads
0| 6514 |15.11.2017 НОВИНИ

Мирослав Ненков: Има схеми и мърши, германци да контролират медицинското качество

.
Мирослав Ненков
Солено-кисело лют e вкусът ми след пребиваването ми в здравното министерство. Нищо сладко. Направих откритие, че в министерството работят хора, които работят като пчелички. Хората, които правят схемите не са глупави. Видях колко е леко да се подхлъзне човек, като му кажат: Г-н министър. Това каза бившият вече зам.-министър Мирослав Ненков пред Люба Кулезич по БиАйТи.
 

Като получиш 67 обаждания на ден колко си гениален, може и да си помислиш нещо такова. Тя така е направена системата, измислена е много умно за да работят схемите. Трудно може да се отнеме лиценза на една болница. И това е от една дребна шайка много мощни хора. Много работят добросъвестно  и това не е бяла мафия, както намекна финансовият министър.

 

Нашият екип мъничко притвори тук –там някое кранченце . Не направихме нещо гениално за което да ходим с охрана.Искахме да редуцираме нелегалния реекспорт . Това беше натиск, който започна още от самото начало. Нашият екип спести много пари.

 

Натискът върху екипа започна систематично и бавно. 4,2 млрд . ще бъдат похарчени тази година за лекарства. Никой не пита защо се дават толкова пари. Разни болници получават много по-големи бюджети. Защо? Вие отивате да се оперирате в търговско дружество, представяте ли си? Все едно е сладкарница. Истински контрол на медицинското качество много бързо ще въведе ред в нашата система. Няма да стане с вътрешен контрол. Трябва да са германски.

 

Има нужда от 50 лекарства на година. Вносителят внася 60 и напълно легално ги изнася в чужбина. Има хора, част от тези мърши, които внасят два пъти повече от нуждите на страната лекарство и то липсва. На тези хора как ще им вземеш залъка от устата. Кранчетата никого  няма да бъдат затворени, но могат да се ограничат. Това е бизнес за 4, 2 млрд. лв.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5407 |12.11.2017 Мирослав Найденов: Десислава Танева е дала на определени хора 30 млн. лева за тикви . 6| 7289 |12.11.2017 Д-р Мирослав Ненков: Осъдих в. „Труд” за лъжи като на проф. Петров . 3| 5903 |10.11.2017 Д-р Ненков: Няма лекарска мафия, а няколко наглеци - тръгвам си . 0| 4267 |08.11.2017 Мирослав Найденов за Фрог: Скандалът с антибиотиците е заради вредното палмово масло

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads