Реклама / Ads
0| 6649 |08.02.2011 НОВИНИ

Дясната ръка на Баретата се е предал в полицията

.
Златомир Иванов - Златко Баретата
Усилено издирваният от органите на реда Антон Савов – Тони Мамата, известен като дясната ръка на сочения за наркобос Златомир Иванов – Баретата, се е предал на полицията. Според “Блиц” Мамата дошъл заедно с адвокат Силвия Найденова в сградата на СДВР на бул. “Сливница” в 16.18 часа, днес. Информацията не е официално потвърдена от МВР.
 

Едрият мъжага бе обявен за общодържавно издирване от началото на февруари 2009 година. Смята се, че е свързан с престъпната организация “Фирмата”, ръководена от подсъдимия за наркоразпространение и убийство Златко Баретата. Според разследващите Тони Мамата е събирал приходите от продажба на дрога заедно със сочените за лейтенанти по наркоразпространението Мартин Станков – Рашо Цифката и Ивайло Борисов – Ториното.

На 4 февруари, по време на едно от поредните заседания по делото срещу Баретата и 20 от хората му, пред съда известното криминално лице Радослав Иванов – Темерута сподели, че няколко месеца е работел за бившия командос. Темерута посочи Тони Мамата като човек, който се грижел за поддръжката на автомобилите на Баретата. Основният свидетел на прокуратурата Димитър Вучев – Демби, пък заяви преди делото да бъде върнато отначало, че Тони Мамата е бил отговорник по разпределението на дрога, заедно с Мартин Станков – Рашо. В последните си показания обаче не потвърди тази версия. Рашо все още се издирва от органите на МВР. Оперативните данни сочат, че той и Мамата са хората, които са поддържали бизнеса на групировката докато Баретата беше в ареста.

Бившият командос излезе на свобода в началото на ноември 2010 година заради здравословни проблеми. Делото срещу Баретата и още 20 души от групата му пък започна отначало заради ареста на един от съдебните заседатели. Петър Георгиев бе закопчан в акция “Педофилите” и обвинен в разпространение на детско порно.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5645 |04.02.2011 „Общ работник” на Баретата свидетелства в съда . 1| 5202 |02.02.2011 Кмет и МВР инспектор свидетели срещу Баретата . 2| 5050 |19.01.2011 Болен заседател отложи делото срещу Баретата . 1| 5502 |03.12.2010 Натискат Демби да свидетелства срещу Баретата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads