Реклама / Ads
0| 3665 |12.07.2022 НОВИНИ

Дясната ръка на Радев проф. Маринов: Президентът не е политическа акушерка, няма да търси експертен кабинет

.
Президентът Румен Радев няма да търси експертен кабинет, той не е политически архитект или акушерка. Ще е необходимо да се преодоляват противоречия, затова ще се търси неутрална фигура за премиер. Това коментира председателят на Стратегическия съвет към президента проф. Александър Маринов по повод шансовете за съставяне на правителство в рамките на 47-ото Народно събрание.
 

Преди президентът да даде третият мандат, трябва да има консултации и да се изслушат мненията на партиите. Специално БСП и ”Демократична България” казаха, че ще направят всичко възможно да направят правителство, но те не са достатъчни, затова трябва да се изслушат всички парламентарно представени партии. Това смята в председателят на Стратегическия съвет към президента проф. Александър Маринов.

 

 

Имаме нова ситуация. Доста неща вече са ясни. Става дума за съвсем конкретни намерения. По принцип това (съставянето на правителство с третия мандат – б.ред.) е много трудна задача, шансовете не са големи, но все пак съществуват, заяви още проф. Маринов по Нова Нюз .


Важно е каква е политическата архитектура на правителството. Лидерът на ДБ Христо Иванов казва, че трябва да се търси нов подход, добави той.


По думите му в предложението на БСП премиерът да е от първата политическа сила – "Продължаваме промяната", има логика, но има и проблеми, тъй като трябва да се преодоляват личностни противоречия.


Цената на съставянето на правителство с третия мандат ще зависи от това какво ще успее да то постигне. Ако кабинетът бъде работещ и успее да облекчи положението на хората в кризата, цената ще е ниска, но ако се провали, цената ще е висока, отбеляза председателят на Стратегическия съвет към президента.


Според него съставянето на евроатлантическо правителство е възможно, но това не може да стане с Бойко Борисов. Не вярвам, че в ГЕРБ толкова лесно ще се съгласят Бойко Борисов да бъде отстранен. А и аз не вярвам, че е достатъчно да се махне Бойко Борисов и да се каже, че няма проблем с ГЕРБ, че ГЕРБ вече е бял, пухкав и т.н., посочи проф. Александър Маринов.


В отговор на въпрос за състоянието на левицата, той коментира, че БСП върви назад и е много по-малка и по-зле организирана партия, отколкото отпреди години.


Президентът не е сърдит на БСП, въпреки че ръководството на червените работеше против него преди изборите за държавен глава. Това няма да повлияе на избора му кой да бъде третият мандатоносител, заяви проф. Маринов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6245 |12.07.2022 Полицайка за ”колежката” Симона Радева: Извратенячка, който я е назначил, къде е блеел! . 0| 3078 |12.07.2022 Радев: Нови консултации на “Дондуков 2”, ако вторият мандат бъде върнат . 0| 3867 |12.07.2022 Ген. Гяуров: На началниците на полицайката Радева е трябвало да им светне лампата от социалните й мрежи . 0| 12497 |12.07.2022 Радулов за полицайката Радева: Има доста фрапантни девойки, които обичат да се обличат в униформа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads