Реклама / Ads
9| 8054 |17.07.2020 НОВИНИ

Дикме: На младите им писна, държавата се управлява от Доган и Пеевски

.
Мехмед Дикме
На младите им писна от политиците на прехода. Всичко се натрупа и затова младите, в момента, са на улицата, казва за БНР Мехмед Дикме, бивш член на ДПС и бивш министър на земеделието. ”Държавата се управлява от Доган и Пеевски, а Бойко е изпълнител на тяхната воля”, добавя той, силно убеден, че властта е разпределена между няколко хора.
 

Умни, успели и млади хора се завръщат от чужбина с образование, признато на световно ниво от престижни университети. Тези хора искат да работят и да се развиват в България, но не могат да се доредят до работните места, защото те са заети от любовниците на властимащите, които идват от "свободни универсисети, но са с направени коси, устни". Това е причината младите да протестират, смята той.


Дикме коментира, че най-голямата грешка на Бойко Борисов е, че е оставил всички хора, които са му помогнали в началото да изгради политическата си кариера и се обградил само от използвачи, които ще го изоставят и той ще остане напълно сам. "Бойко е готов да жертва всеки, за да оцелее“, казва бившият земеделски министър.


Той напомня, също така, че ако главният ни прокурор Гешев, стои зад думите си, че у нас няма недосегаеми, то няма да се страхува да влезе, нито в сараите на Доган, нито в къщата на Борисов.


Дикме категорично казва, че с оставки на няколко министри няма да се оправи нищо. Най-правилното нещо за обществото ще бъде, ако Борисов оттегли целия си кабинет и се формира нов до следващите избори, "който да мине през тежката икономическа зима, която предстои за целия свят.". Грешка е да се опитва да остане на власт с цената на всичко, защото изборите ще дойдат и тогава може да получи още по-голам шамар. "Онзи, който не се съобразява с волята на народа, ще последва участта на СДС и на НДСВ“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 72| 16658 |12.07.2020 Страхливци, кажете на младите в очите, че са купени! Не се крийте зад полицията . 44| 11546 |11.07.2020 Младите ще спасят България! Празните срещу пълните чекмеджета – идете си с мир! . 14| 4559 |06.07.2020 Проф. Балтов: Младите хващат COVID-19, защото не спазват мерките . 10| 6048 |24.06.2020 Западни медии: Европа налага отново мерки срещу коронавируса, заразата се насочва към по-младите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads