Реклама / Ads
8| 3798 |29.01.2022 НОВИНИ

Димитър Ганев: Българите говорят за цени, а властта за всичко друго

.
Димитър Ганев Източник: БГНЕС
Българинът се вълнува от скока на цените, а управляващите не говорят за този проблем. Това може да скъса връзката между гражданите и властта. Увеличаването на цените води до натрупването на социално напрежение, което постепенно ерозира обществената подкрепа за управлението.
 

Дистанцията между Румен Радев и Кирил Петков ще настъпи, когато това правителство започне да трупа негативи. Това Народно събрание разполага с политическия потенциал да роди и друга власт, различна от това парламентарно мнозинство в момента. Вие ще питате как би могло да изглежда това, аз ще ви отговоря с едно име – Любен Беров.

 

Това заяви в интервю за БГНЕС политологът от „Тренд“ Димитър Ганев.

 

Според него само на пръв поглед правителството на премиера Кирил Петков и подкрепящата го коалиция изглеждат крехки и нестабилни. В действителност конструкцията е много по-стабилна.

 

„От четирите партньора, които съставляват управленската коалиция, нито един от тях няма интерес от предсрочни парламентарни избори. Общият интерес да няма избори държи здраво партиите в тази коалиция“, заяви Ганев.

 

Двете основни опозиционни партии – ГЕРБ и ДПС – също нямат интерес от избори в момента, защото те очакват да се натрупат по-големи проблеми и тогава да атакуват властта.

 

Самата подкрепа за кабинета „Петков“ е разделена по-равно. Около 40% от всички запитани в проучването на „Тренд“ през януари оценяват положително работата му и почти толкова са на противоположното мнение.

 

На въпроса как изглежда промяната след почти два месеца на власт, Ганев отговори: „За всеки вероятно промяната изглежда и е била очаквана по различен начин. Най-вероятно разочарование има, но това разочарование не е придобило все още масов характер. И това е напълно нормално. Рано е да говорим за промяната като такава – за това какво се промени, какво представлява промяната. Така че да не бързаме със заключенията“

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 3864 |28.01.2022 Премиерът: Ковачевски обяви готовност да вкара българите в РСМ в Конституцията им . 8| 10565 |27.01.2022 Слави Трифонов: Да чуем какво казват българите в Северна Македония . 3| 3962 |26.01.2022 Д-р Кацаров: Димитър Петров е изпълнител на проверката за тестовете. Инициаторите са зад кулисите . 3| 5027 |26.01.2022 Първан Симеонов: Позициите на българите спрямо Скопие се втвърдяват и е предизвикателство за правителството

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads