Реклама / Ads
6| 6118 |17.06.2020 НОВИНИ

Димитър Ганев: За кабинета ”Борисов 3” скандалът може да предизвика трус

.
Димитър Ганев Източник: БГНЕС
”За кабинета ”Борисов 3” скандалът е едно перманентно състояние, от което почти не сме излизали, с изключение на пандемията”. Това заяви политологът Димитър Ганев . По думите му проблем е, че всеки скандал води до определени натрупвания, които могат да стигнат до критична точка, от която дори много по-малък скандал да предизвика силен трус за властта, защото вече ще има огромна критична маса от недоволство.
 

"Втори проблем е, че електорални нагласи се разместват най-вече тогава, когато се опре до джоба на българина - цени на ток, вода, парно и т.н. Това може да взриви социалния мир и да лиши от обществена подкрепа управляващите".


Ганев посочи, че няма алтернатива, която да предложи нещо, което да изглежда различно от това, което е в момента. Той коментира, че от здравната криза се влиза в икономическата, която няма как да не доведе до трус, но уточни, че за възстановяването от икономическата криза има отделен голям финансов ресурс и от бюджета на държавата, и от ЕС.


Политологът коментира проверката на Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) за конфликт на интереси министъра на образованието Красимир Вълчев и председателя на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов:


"Много тъжно ще бъде, ако точно този министър бъде даден като жертва, на фона на други членове на правителството. Имам наблюдение върху работата на този ресор и затова казвам, че би било тъжно точно министърът на образованието да пострада и да бъде тази свидна жертва".


Ганев посочи, че това е традиционен стил на Бойко Борисов - да действа с оставки или промени в закони и отмени на наредби, когато се повиши градусът на общественото напрежение и това застрашава обществената подкрепа към управлението.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 5840 |13.06.2020 БСП ще внесе вот на недоверие срещу кабинета ”Борисов 3” . 14| 7802 |10.06.2020 Политологът Д. Ганев: Джобът на българина размества политическите пластове . 4| 7070 |29.05.2020 Димитър Марков: Гешев ще трябва да даде оценка за Цацаров . 0| 5620 |22.05.2020 Димитър Узунов: Подсещаме Панов да прояви достойнство и да си подаде оставката, но няма да го направи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads