Реклама / Ads
6| 5726 |08.11.2021 НОВИНИ

Димитър Спасов-Каратиста вече не е собственик в „Делта гард“

.
Димитър Спасов-Каратиста
Бизнесменът Димитър Спасов, известен с прякора си Каратиста, вече не е собственик в охранителната фирма „Делта гард“, пише Mediapool. Той е продал дяловете си на съдружника си Марин Русев. Сделката е сключена няколко дни преди МВР да издаде заповед за отнемане на лиценза на фирмата им. Новото обстоятелство е вписано в Търговския регистър след един неуспешен опит. От втория път промяната е потвърдена. Така „Делта гард“ вече е изцяло собственост на Русев.
 

По-рано днес от МВР съобщиха, че е издадена заповед за отнемане на лиценза на фирмата. Тя е от 4 ноември (преди промяната в собствеността) и е връчена на представител на дружеството.

 

Припомняме, че според закона, Каратиста е трябвало да излезе през 2019 година – 30 дни след като му е било повдигнато обвинение. Това обаче не се е случило. Случило се е дни преди МВР да обяви, че ще отнеме лиценза. Това навежда на мисълта, че хората от „Делта гард“ са се чувствали недосегаеми и не са смятали, че някой може да ги обезпокои.

 

„Делта гард" продължава да работи и да печели сърцата на настоящи и бъдещи клиенти“, заявиха в отговор от фирмата. Оттам добавят, че съдебното обжалване спира изпълнението, т.е. лицензът не е отнет.

 

 

МВР започна процедура по отнемане на разрешителното за работа, тъй като един от двамата съдружници има обвинение. Според информация на „Свободна Европа“ срещу Спасов има дело за самоуправство в Бургас от 2019 г.

 

Името на „Делта гард“ се появи в историята на разследването на „Осемте джуджета“ на Антикорупционния фонд. В него бизнесменът Илия Златанов разказа, че бившият следовател Петьо Петров се е опитал да му отнеме бизнеса със съдействието на висши прокурори.

 

Асансьорният завод на Златанов в Дупница бе поставен под охраната на служители „Делта гард“. Фабриката бе освободена след скандали и дела.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 4968 |08.11.2021 Политолози: Повече от вероятно е да останем без кабинет и след третите парламентарни избори . 5| 6151 |08.11.2021 Първо във Фрог: „Делта град“ вече е с отнет лиценз за охрана . 30| 4086 |06.11.2021 Проф. Христова: Намаляващият брой на заболелите се дължи най-вече на въвеждането на зеления сертификат . 9| 3315 |05.11.2021 МВР: Джипита “ваксинирали” повече пациенти от наличните им дози

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads