Реклама / Ads
0| 2711 |05.09.2022 НОВИНИ

Димитър Стоянов: Държавата ще осигури временни жилища на загубилите домовете си след наводненията

.
Димитър Стоянов Източник: стопкадър, Нова телевизия
Държавата ще осигури временни жилища на загубилите домовете си след наводненията. Би трябвало всеки да застрахова имуществото си, ние просто нямаме такава култура в България. Това заяви пред Нова телевизия служебният военен министър Димитър Стоянов, който изрази надежда впоследствие да има и по-сериозна реакция.
 

„Има разследващи органи, които трябва да си свършат работата - да установят къде е причината и кой е довел до това състояние. Ако има виновен, да си понесе наказанието“, посочи Стоянов.

 

По думите му няма забавена реакция и на местата, откъдето са получили сигнали, са реагирали мигновено: „Още на 2 септември беше задействан модулът за преодоляване на наводнения от 61-ва Стрямска бригада. И той отиде веднага в Богдан и Каравелово. Не сме получили друг сигнал, не сме реагирали“.

 

Той подчерта, че още първия ден са изпратени над 100 човека и 18 машини между Богдан и Каравелово.

 

„Изкарали сме цялата възможна техника, която е в близките до Карлово села. При необходимост и поискване от областния управител, армията ще реагира мигновено. Техниката не може да влезе в средата на селото, докато не са разчистени подходите“, обясни министърът.

 

„Показахме, че държава има и реагирахме адекватно. Всички получени сигнали са отработени“, заяви Стоянов и допълни, че няма места, които да са недостъпни.

 

„Не мисля, че има проблем с организацията. Трябва технологично време, няма как по-рано да се случи“, каза още Стоянов. По думите му ще са необходими седмици за разчистването на населените места.

 

Служебният министър уточни, че 500 са военнослужещите, които са и на държавната граница в този момент, което до някаква степен ограничава и техните възможности.

 

„Армията беше подценявана 30 години, но винаги се е разчитало на нея. Време е да помислим за армията също“, заключи служебният министър на отбраната.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5969 |04.09.2022 Проф. Минеков: Държавата капитулира пред собствениците . 0| 2761 |04.09.2022 Димитър Ковачевски пристига у нас само за ден . 0| 2846 |02.09.2022 ССИ: Държавата да влезе със „Златната акция“ в „Лукойл“, вместо да дава по 25 ст./л. бензин на всички . 0| 8543 |02.09.2022 Българиѝо, спиш ли?! Искат да продадат рушащата се къща на Димитър Талев /видео/

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads