Реклама / Ads
0| 4386 |21.04.2016 НОВИНИ

Димитров: Нов модел - БСП и ДПС предлагат, ГЕРБ приема

.
Мартин Димитров
Виждам нов модел, при който БСП и ДПС предлагат, а ГЕРБ приемат. Не го разбирам, случва се за пореден път. Надявам се, че въпреки това ще въведем дистанционно електронно гласуване и ще дадем възможност на българите в чужбина да гласуват, но отново няма да могат да избират личности.
 
Това заяви депутатът от Гражданската квота на Реформаторския блок Мартин Димитров в отрицателен вот срещу решението на ГЕРБ, БСП, ДПС и ПФ да няма избирателен район „Чужбина“.

Решението беше взето, въпреки че Комисията по правни въпроси се обяви "за" създаването на такъв район, а самото предложение беше внесено и многократно защитавано от народни представители от ГЕРБ и Реформаторския блок.

„Искате увеличаване на активността и повтаряте колко са важни българските граждани в чужбина за вас, но не искате избирателен район „Чужбина“. Защо? Защо българите в чужбина да не могат да гласуват преференциално и да избират своите депутати, както това се случва в страната?“, каза още Димитров.

„Аз знам защо ДПС и БСП го правят. ДПС ги интересува единствено вотът от Турция и нищо друго. БСП не искат никой да не гласува в чужбина. Въпросът е защо от ГЕРБ не дават възможност на нашите сънародници в чужбина да гласуват дистанционно електронно и преференциално.“

Неговият колега Петър Славов от своя страна коментира приемането на предложението на БСП в един ден да няма избори и референдуми.

„Това е абсурдно предложение. То ограничава българските граждани във възможността им да решават съдбата си чрез допитвания и референдуми. Това, което се прие, беше предложено от БСП и подкрепено като че ли опт цялата зала без мен и колегите от Реформаторския блок. Сами разбирате, че провеждането на избори и референдуми в един ден първо вдига избирателната активност и пести пари на държавата. Напълно нормално е хората да не ходят всеки месец до изборната урна, а да могат да решават няколко важни въпроса наведнъж“, заяви той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4861 |19.04.2016 Дайнов: Друг Пеевски ще се намери при този модел . 0| 4966 |06.04.2016 Д-р Дечев: Държавата е най-големият нарушител на солидарния модел . 0| 5444 |04.04.2016 Психолог в Деня на психолога: "Не искам акъл, а пари" е грешен бг модел . 0| 5152 |01.04.2016 Миков: Демократичната, социалната и правовата държава не се случиха заради неолибералния модел

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads