Реклама / Ads
12| 3473 |18.05.2021 НОВИНИ

Димо Гяуров: Бойко Рашков има право да се огради с хора, на които има доверие

.
Димо Гяуров
”Не бих казал, че има голямо основание за чак такива огромни критики спрямо действията на Бойко Рашков. Той има право да се огради с хора, на които има доверие, а тези, на които няма доверие и има съмнение в тяхната лоялност - да ги освободи. Нека си спомним, когато дойде ГЕРБ на власт, чистката в първите дни в МВР беше доста по-голяма”. Това заяви Димо Гяуров, бивш шеф на Национална служба разузнаване.
 

Според него в последните години държава и олигархия са били сраснати и "имахме държава като онази от преди 10 ноември 1989-а година":


"Ако ще правим проветряване, отнякъде трябва да почнем, трябва да почнем с доверието", каза още той пред БНР.


Гяуров заяви, че не е съгласен с констатацията на Рашков, че службите за сигурност са обезглавени, тъй като началниците им са излезли в отпуск:


"Изглежда странно, че са излезли едновременно и за един и същи срок. Не че нямат право на това, но нямам обяснение защо? Няма никакъв смисъл да се разпространява тезата, че те са излезли в отпуск, защото са притеснени за собствените си постове. И двете агенции - ДАНС и Държавна агенция "Разузнаване" - работят по собствени закони и ръководителите им са гарантирани от мандат, много трудно биха могли да бъдат освободени. Ако действието им бъде окачествено като бойкот, те биха могли да реализират едната от хипотезите, които и двата закона предвиждат за освобождаване, за действия, които накърняват престижа на агенцията".


Той подчерта, че познава и двамата директори и заяви, че не вярва това да са мотивите им. Димо Гяуров призова да не се бърза със заключенията.


Служебното правителство не може да назначи нови хора, които да оглавят службите за сигурност, защото по закон имат мандат, категорично изтъкна той и уточни, че само заместник-директорите могат да бъдат освободени или назначени, но при посочени основания за това.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 66| 29085 |18.05.2021 Бойко Рашков: Агенти от ”Библиотекарите” са в ключови държавни структури . 4| 4015 |17.05.2021 Още рокади в НАП: Георги Димов е новият зам.-директор . 12| 6330 |14.05.2021 Бивш шеф на МВР за Бойко Рашков: По-добро нещо не бихме могли да пожелаем . 50| 6083 |14.05.2021 Бойко Борисов за протестите: Този опит за преврат беше добре организиран от олигарсите и службите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads