Реклама / Ads
0| 2975 |11.08.2022 НОВИНИ

Рашков разочарован от рокадите в МВР: Променяме позицията ”Мутри, вън” на ”Мутри, вътре”

.
Бойко Рашков
Стоим ли на позицията ”Мутри, вън”, или ще я променяме на позицията ”Мутри, вътре”. Това попита в ефира на Би Ти Ви доскорошният вътрешен министър Бойко Рашков по повод промените и уволненията в МВР, извършвани от неговия служебен приемник Иван Демерджиев.
 

Рашков изрази своето възмущение от действията на новото политическо ръководство пред сградата на националната полиция, откъдето тръгна чистката в МВР, като обяви, че не само шефът на дирекцията, но и буквално цялото ръководство са махнати.

 

"Като наблюдавам в момента в първите часове новото политечско ръководство, започват с уволнение на хората, доказани професионалисти. Целият ръководен екип на ГДНП, каквото като събитие досега не ми е известно някой да е постъпвал по този начин, е махнато. Директор и 2 зам, освободени без мотиви. Това разрушително ли е или е градивно.", попита той. По негови думи там веднага е поставен на мястото служител с доста спорна полицейска репутация.

 
"Уволненията са на хора, които разкриха корупционни схеми в единния център за наказателната дейност по линия на КАТ. Бяха разкрити корупционни схеми в КАТ за регистрацията на МПС. Дали не се цели възстановяване", каза още Рашков. 

Той нарече изненадваща и рокадата с директора на Граничната полиция. Това е човек, с усилията и на когото се постигна ограничаване на мигрантите във вътрешността на страната, каза бившият МВР-шеф.

 

"Имах самочувствието, че съм в отбора на тези, които се бореха за това ГЕРБ и ДПС да не са във властта. И се питам с тези кадрови промени какво се цели? Да се върнем във времето на управлението на МВР по времето на Борисов, да възстановим корупционните схеми. Не мога да си обясня логиката на тези промени. На тези лица се мънка при уволненията, че така им е било наредено да се направи то ръководството.", коментира Рашков.

 

Той информира и за още смяна в МВР. "Едно корупционно гнездо имаше в МВР – дирекция, която се занимава със собствеността. Взехме външен човек, който да не е познат на никого. Изненадващо е сменен, без мотиви", обяви Рашков. По негови думи един от сегашните зам.министри е живял в държавна резиденция безплатно 6 месеца. "И разкритието на този факт е по времето точно на този директор. Подозирам, че се преследва целта да се замаже точно този гаф. Призовавам да се заеме АДФИ. Нелегално се е ползвало това жилище, което е свързано с доста големи разходи – хиляди на месец", каза бившият вътрешен министър.

 

Веднага след това той каза, че не е вярно, че всеки министър си избира заместниците. "Те се избират на друго място", давайки да се разбере, че заместниците му като служебен министър са поставени от друго място, което може да е само президентството. Всъщност тези заместници, сега са заместници и на Демерджиев.

 

"Говорих с премиера Гълъб Донев, за да споделя тревогата си за подхода. Той каза, че ще провери", заяви Рашков и добави: "Разочарован съм – не съм очаквал от колега адвокат така да се поддава на натиск, внушение или нещо друго", имайки предивди Демерджиев, който е пловдивски адвокат. По думите на Рашков става дума за своеволни и немотивирани промени.

 

Той обяви, че е информирал и президента Румен Радев, който назначава служебното правителство и служебния вътрешен министър. Надявам се премиерът, и държавният глава да не са знаели за случващото се в МВР, коментира Рашков.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6780 |09.08.2022 Борисов - осъден за клевета от бившата шефка на кабинета на Рашков . 0| 3103 |05.08.2022 "Страховитата контрабанда” довела до рокадите в НАП според Борисов . 0| 3108 |02.08.2022 Рашков оставя на Демерджиев актуализиран бюджет в МВР и добро наследство . 0| 20114 |29.07.2022 Рашков написа Отворено писмо на Иван Гешев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads