Реклама / Ads
24| 8930 |06.09.2020 НОВИНИ

Директорът на Държавния театър в Габрово пред Фрог: Михайлов не дойде на работа два дни. Затова е освободен

.
Петко Койчев, директор на Държавния театър в Габрово Източник: сайта на Драматичен театър Габрово
Директорът на драматичния театър в град Габрово категорично заяви пред ФрогНюз, че освобождаването на артиста Даниел Михайлов няма нищо общо с участията му в протестите срещу управляващите. Актьорът е бил освободен заради неявяване на работа в няколко последователни дни.
 

Ето и целият разговор:

 

Господин Койчев, наистина ли е уволнен актьор заради гражданска позиция?

 

Нека Ви кажа цялата хронология на събитията. Даниел Михайлов беше избран след проведен кастинг за актьори мъже за проекта "Под Игото 1984 г.". Той беше трети в класирането и поради факта, че един от избраните от нас актьори се отказа впоследствие, ролята бе дадена на Михайлов. Това бе на 27 юни.

 

На 1 август спряхме репетиции, защото пуснах целият театър в полагаемия едномесечен платен отпуск.

 

Първият работен ден беше на 31 август. После имахме няколко почивни дни.

4 септември беше работен ден. В 9:13 ч. аз получих телефонно обаждане от господин Михайлов, че няма да дойде на работа. Каза, че е извън Габрово и няма пари да се прибере, че знае, че ще има последствия, но ще се появи на репетиции в късния следобяд.

 

Минаха два дни и той не дойде на работа. Дойде днес. Заявих му, че поради трудово нарушение ще бъде освободен. Това е основната причина да го освободя.

 

Той бе на 6-месечен изпитателен срок.

 

 

Тоест никой не Ви се е обадил, за да Ви нареди нещо такова?

 

Абсолютно нищо общо няма с гражданската му позиция. Никой не ми се е обадил. Аз самият преди няколко дни говорих с Михайлов и използвах възможността да изразя позицията си. Поощрих го. Смятам, че младите хора трябва да вършат това, което трябва да вършат.

 

Екипът ни се опита да се свърже и с Михайлов, за да чуе неговата гледна точка. Засега той не отговаря на телефонните ни обаждания.

 

Интервю на Джесика Вълчева

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 6438 |06.09.2020 Габровски артист уволнен от държавния театър заради протестите срещу властта . 17| 9596 |31.07.2020 Часовник за 9000 лв. носи директорът на ОДМВР-Бургас, който брани сараите в ”Росенец” . 57| 5829 |29.07.2020 Росен Плевнелиев: Държавния глава не спазва Конституцията . 1| 4837 |29.07.2020 Мъж е бил намушкан в района на Народния театър снощи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads