Реклама / Ads
13| 8667 |29.04.2019 НОВИНИ

Джамбазки съди Велизар Енчев заради цитат от Ботев

.
Велизар Енчев
Миналата седмица бе първото заседание на Софийския градски съд по делото на Ангел Джамбазки срещу Велизар Енчев. За това информира самият Енчев във Фейсбук. Ето какво съобщи той:
 

Кандидатът за евродепутат от ВМРО е засегнат от коментар на кандидата за евродепутат от гражданската квота на БСП, в който Енчев се обръща към Джамбазки с тези думи на Христо Ботев: „Мъж ли си, жена ли, или хермафродит?...“
Нежната душа на Джамбазки била силно наранена от обвинението, че в Европейския парамент той гласува „въздържал се“ за Истанбулската конвенция, а в софийските телевизии громи същата конвенция.
На 24 април т.г. вестник „Галерия“ публикува документ на Европейския парламент, от който се вижда, че при дебатите за Истанбулската конвенция Джамбазки не гласува „против“ , а избира вота „въздържал се“. Защо ли?


В софийския съд вемереовецът проплака, че бил уязвен и от думите „В Брюксел го играе гей, а в София – бей“. Двама свидетели на вемереовеца потвърдиха в съдебната зала, че той изпитал тежки душевни болки от публикацията и продължавал да страда.
Страданието му се засилило и от друго разкритие – срамно гласуване на Джамбазки в Столичния общински съвет през 2010 г. Като общински съветник от ГЕРБ той гласува „въздържал се“ за изграждането на паметник на американските летци, бомбардирали София през Втората световна война. Но това не му пречи още на следващия ден да оглави шумен протест пред щатското посолство срещу същия паметник.


И какво излиза от изнесените дотук факти? Че при две съдбоносни гласувания в европейския и в софийския парламент кресливият патриот от „Пиротска“ 5 не само не осъжда джендърството и бомбардирането на София, но всъщност ги подкрепя.
Нека избирателите сами преценят кой е прав в съдебното дело „Ангел Джамбазки срещу Велизар Енчев“, кой имитира патриотизъм и е с двойни морални стандарти. Съдебно дело, което, случайно или не, се вихри точно сега – на старта на кампанията за избор на европейски депутати.


Кристално ясно е: Ако на евровота на 26 май гласуваш за Джамбазки, ти подаряваш гласа си на ГЕРБ и подкрепяш Истанбулската конвенция!

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 8426 |24.04.2019 Велизар Енчев: Пеевски контролира държавата . 10| 6619 |27.03.2019 Джамбазки поиска Местан да бъде разследван за национално предателство . 11| 6191 |25.03.2019 Джамбазки: Цветанов настъпи мотиката за втори път . 4| 5420 |24.03.2019 PR експерт: Кампанията на Ненчев за евровота ще отвлече вниманието от апартаментите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads